dilluns, 12 de febrer del 2024

Els Pastorets tanquen la temporada amb èxit




Acte de cloenda
 
El dia 14 de gener, els Pastorets de Balsareny van acabar les representacions de la temporada, després de les funcions del 25 de desembre i el 7 de gener, totes amb una notable assistència de públic, que s’ho va passar bé. Com que aquesta temporada es commemoren els 75 anys dels Pastorets —de la Colònia Soldevila al Sindicat—, el dia de la cloenda ens van honorar amb la seva presència la presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural de Catalunya, Rosa Provencio; el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel; i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central de la Generalitat, Francesc Serra. 


La presidenta de l’associació, Mercè Farràs, els va agrair el suport i les paraules de felicitació i encoratjament, i va felicitar l’equip directiu (Aina i Laia Rodríguez i Abel Fornell) i tots els participants i col·laboradors d’enguany, i també tots els que des del 1948 fins avui han fet possible la continuïtat d’aquesta tradició durant tres quarts de segle.
 

Assemblea, dinar i properes activitats
 
El diumenge següent, 21 de gener, es va celebrar l’assemblea general extraordinària de socis i sòcies, seguida d’un dinar de germanor amb l’assistència d’unes seixanta persones. A la reunió es va valorar positivament la gestió de la temporada. Es va donar la benvinguda a la junta de dues noves vocals, l’Elisabet Pla i la Maria Àngels Rovira, que s’hi incorporen. Es van agrair els serveis prestats i el gran esforç i compromís d’en Vladímir Díaz, que deixa la junta, i es va nomenar vicepresident en Jordi Garcia. 


La junta, doncs, queda formada per les següents persones: presidenta, Mercè Farràs; vicepresident, Jordi Garcia; secretari, Ramon Carreté; tresorera, Violeta Estivill; vocals, Mireia Carreté, Abel Fornell, Vanessa Martínez, Anna Obradors, Elisabet Pla, Aina Rodríguez, Laia Rodríguez, M. Àngels Rovira i Isidre Viu. I coma properes activitats es va anunciar un sopar d’estiu per commemorar el 75è aniversari dels Pastorets, i un gran espectacle de dansa que tindrà lloc al juliol, per celebrar el desè aniversari dels Dansaires, a més de les ballades habituals per Traginers i per la Festa Major.
 
Comiat al Ramon Magem

 
A la tarda del mateix dia de l’assemblea ens va colpir la notícia de la defunció d’en Ramon Magem i Parera, que al llarg de tants anys va col·laborar com a tramoia en les nostres representacions, així com en tantes altres activitats culturals del poble, de l'escoltisme al Carrussel, els Pastorets i la Coral, els Traginers, i les seves nombroses classes magistrals a escoles, instituts i universitats en homenatge als inventors de segles passats. Recordarem sempre la seva bonhomia, la feina callada i constant, amb aquell somriure de "sempre a punt" i "tant com puc", de bon minyó escolta. Els estels que ens va dissenyar continuaran brillant al nostre firmament i el mantindran present en la nostra memòria. El nostre condol a tota la família i als moltíssims amics que ha deixat. 
 
Els Pastorets de Balsareny
Fotos: Jordi Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.