dijous, 15 de febrer del 2024

Carnestoltes 2024: gresca i solidaritat

 

Balsareny ha tornat a vestir-se de Carnestoltes i de solidaritat. Seguint el costum, l’Institut Escola i l’AMPA van participar-hi activament, rebent en primer lloc, en ple ambient de Traginers, el Rei i la Reina del Carnestoltes. També es van donar consignes perquè  l’alumnat hi participés durant tota la setmana: anant al centre educatiu amb pentinats originals amb les verdures i les fruites com a protagonistes, amb pijama, vestits d’esportistes i de cuiners... 

Pel dijous llarder es van fer sortides per l’entorn del municipi. I el divendres, que es va despertar plujós, a la sala Sindicat es van organitzar un seguit d’activitats i actuacions, com ara el “Tinc Talent”. També, en sortint de l’escola, es va fer la rua del Carnestoltes Solidari, organitzat per l’AMPA, amb música i diversió, coca i xocolata per berenar, servei de begudes, etc. La recaptació es va destinar com a donatiu a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, per a la lluita contra el càncer infantil.

El dissabte també va començar meteorològicament inestable, amb la incertesa de si es podria fer la rua per la possibilitat de pluja, per altra banda tan necessària com desitjada. Tot i això moltes comparses i nombroses disfresses individuals es van concentrar a la tarda a la plaça de la Mel per esperar el Rei i la Reina del Carnestoltes —que abans havien anat a visitar les persones residents al Casal Verge de Montserrat. 

Tot seguit, va començar la rua, alegre i disbauxada, que va recórrer diversos carrers del poble. Hi vam poder veure disfresses com ara: Fregones, Morses, Mamma Mia, Superherois, Pallassos, Picatxus, la Casa de Paper, Ossos amorosos, Wallys, el Cavaller Sant Jordi... i comparses com: Tutti Fruti, la Familia Pig, els de la Selva, els Víkings, Star Wars, Auto-xocs, Trolls, E.T. Viatja a la Lluna, Abelles, els Conills K+ Sonen, etc. Arribats a la plaça de l’Ajuntament, ja de fosc després d’una cercavila de gairebé dues hores, el Rei de les Rialles i la Reina de la Diversió van fer el seu pregó des del balcó de la Casa de la Vila. Els acompanyaven membres del jurat popular, format per representants de diferents entitats locals, que van deliberar i votar quines disfresses i comparses tindrien premi, tasca difícil, ja que totes hi havien fet prou mèrits. 

Finalment, al Sindicat hi va haver un sopar força participat i un animat ball de disfresses. La primera part del ball va anar a càrrec d’Always Drinking Marching Band, que va fer escalfar els motors dels assistents perquè tot seguit ballessin fins a la matinada amb la música de la DJ Enka. A la mitja part del ball, dalt de l’escenari, representants dels tres grups polítics municipals i del jurat popular van proclamar el veredicte, i els Reis del Carnestoltes van lliurar els premis als guardonats, que van ser:
 
A les millors disfresses:
3r premi: Les Fregones
2n premi: El Cavaller Sant Jordi
1er premi: Les Mamma Mia

A les millors comparses:
3r premi: Els Unicorns
2n premi (amb un triple empat):
Auto-xocs, VÍkings i Els Conills K+ Sonen.
1r premi: Els Trolls.
 
Felicitats i agraïment a tothom qui va participar o col·laborar en aquests actes, que van permetre fer possible, un any més, una celebració tan popular i participativa.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Alfred Selgas / Jordi Vilanova














































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.