dimarts, 6 de febrer del 2024

Tempo: ‘Desperta!’


 
El diumenge 28 de gener la Sala Sindicat reprenia el cicle d’espectacles familiars Tempo, després de la seva aturada durant les festes nadalenques. Ho va fer amb l’espectacle “Desperta!” de la companyia Jordi del Rio, correspost amb una molt bona assistència de públic, que superava el centenar d’espectadors. 

 
Dalt de l’escenari, els intèrprets Jordi del Rio i Elisa Jorba ens van mostrar un  espectacle familiar que combina l’humor i la imaginació, amb les emocions i els sentiments. A traves de cinc històries diferents, inventades, però basades o inspirades en les realitats de la mateixa companyia, van fer aflorar les emocions dels espectadors amb uns relats que ens parlen d’amor, somnis i fantasies...  com també de racisme, bullying, immigració i humanitat, sense perdre mai l’humor ni l’optimisme.

 
Del Rio i Jorba són dos còmics que es fiquen a la pell de personatges tan singulars com dues fulles que s’enamoren o uns germans que busquen el sentit de les seves vides i el troben actuant de clowns en un hospital, talment com fa el mateix intèrpret amb els Pallapupas. 

 
Desperta! és el cinquè espectacle de la companyia Jordi del Rio, des que fa deu anys va emprendre en solitari el camí de la direcció i la interpretació escèniques, després d’una sòlida trajectòria al llarg de vint anys amb companyies i artistes com ara Setrill, Teiatru, Chapertons, Toni Albà i Marcel Gros, entre altres, abans de fundar la seva companyia pròpia. Des d’aleshores, Clic!, Menuda comèdia!, Ludus i L’avi Tonet —de la qual ja n’ha fet prop de 140 funcions—, i ara aquest Desperta!, formen el bagatge d’un artista de llarg recorregut. ´

 
I què hem de dir de l’Elisa Jorba! Actriu, pallassa, dinamitzadora cultural, programadora de teatre i música, ha treballat i col·laborat amb les companyies Setrill, Teiatru, Marcel Gros i Jordi del Rio, i és la creadora i intèrpret d’espectacles de conte com La tieta Lourdes, entre altres... A més de ser professora de teatre a les escoles dels Carlins de Manresa i de Mn. Joan Bajona a Balsareny. Molts dels seus alumnes, que prou li coneixen la seva vàlua com a persona i el seu talent com a professora, van ser testimonis amb Desperta! de les seves qualitats com a intèrpret. L’enhorabona a tots dos i moltíssimes gràcies per haver-nos fet gaudir d’una molt bona tarda de teatre familiar. 

 
Amb el desig de tornar a veure la Sala Sindicat amb tant de públic, ens retrobarem el proper dia 3 de març amb l’espectacle Sopa de pedres de la companyia Engruna teatre. No hi falteu!
 
Jordi Vilanova
Fotos: Txus Garcia / Cia. Jordi del Rio 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.