dimarts, 6 de febrer del 2024

Caminada per Alella

 
 
El dia 23 de gener es va reprendre el cicle de caminades de marxa nòrdica per a la gent gran que organitza la Diputació de Barcelona amb els ajuntaments i entitats dels diferents pobles que es visiten, en el nostre cas l’Ajuntament de Balsareny i el Centre Excursionista de Balsareny. Al novembre havíem fet la caminada a Balsareny, i després vindran les de Subirats el 20 de febrer i Navarcles el 20 de març.
 
La caminada d’Alella va estar molt bé, bàsicament entre vinyes, amb un parell de pujades bastant llargues, però per camins molt  ben arreglats i amb bones vistes; i al capdavall, tot el que puja, baixa. Així vàrem baixar per uns corriols molt bonics, sempre enmig de vinyets. En particular vam visitar una “vinya testimonial”: un recurs etnoturístic municipal gestionat en col·laboració amb el Celler Alta Alella. La vinya testimonial té una superfície de 5000 m2 i està dividida en dos sectors: a la part alta hi ha plantats 630 ceps de pansa blanca, la varietat més estesa a la DO Alella, i a la part baixa hi ha una representació de ceps de 29 varietats diferents de raïm. Es tracta d’u n espai natural singular, que divulga i posa en valor la cultura vitivinícola de la zona.
 
Cal agrair la feina dels monitors que ens acompanyaren, que ens en van fer unes explicacions molt interessants, així coma l’Ajuntament d’Alella per l’organització de la caminada. A diferència del que és habitual, aquesta vegada el grup de Balsareny no ens vam quedar a dinar, perquè molts dels caminants varen voler acomiadar en Ramon Magem, que havia participat activament en les nostres passejades des del primer dia. Expressem, en nom de tot el grup, el nostre condol a la seva família.
 
Text i fotos: Alfred Selgas 
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.