diumenge, 25 de febrer del 2024

Caminada per Subirats

 
El 20 de febrer vàrem participar en una nova edició de les caminades de marxa nòrdica que organitza la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny i del Centre Excursionista de Balsareny. Les anteriors d’aquesta temporada van ser a Balsareny el passat 21 novembre i a Alella el 23 de gener;  aquesta va ser al municipi de Subirats, a l’Alt Penedès, de 3.075 habitants, disseminats en diferents nuclis de població. ja que el poble, ubicat entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, és el més extens de la comarca, amb 56 km2.
 
La caminada va ser molt bonica, d’uns 8 quilòmetres, sortint de l’oficina de turisme de l’estació de Lavern-Subirats, on vam esmorzar, per pujar fins al castell de Subirats. Pel camí vam travessar moltes vinyes i vam veure molts presseguers. Vam passar per masies antigues, com les de cal Maristany, can Bou —amb un antic forn de calç—, can Savall i la Bardera. També vam poder veure la Torrota de can Llopart i el jaciment paleontològic dels Casots amb el poblat ibèric del Puig del Cocodril. 

Finalment vam arribar al castell de Subirats, documentat al segle X, fortificat en època medieval i parcialment enderrocat al segle XVII durant la guerra dels Segadors. Allà ens en van fer una detallada explicació històrica. Els 48 components de l’expedició balsarenyenca vam acabar la bona diada dinant al restaurant El Racó del Pago, de Subirats. Moltes gràcies als organitzadors i a tots els caminants, que ens ho vam passar molt bé. La propera sortida serà a Navarcles el 20 de març.
 
Text i fotos: Alfred Selgas  






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.