dimarts, 9 de maig del 2023

Tempo: ‘El peix irisat’

 
 
La tarda del diumenge 7 de maig va tenir lloc, a la sala Sindicat, una nova edició del Tempo. En aquesta ocasió ens va oferir l'espectacle El peix irisat, de la companyia Tanaka Teatre

 
L'obra ens mostra una petita història quotidiana conduïda per una actriu, la Mar, que arriba a una illa aparentment deserta. Aparentment: perquè resulta que els espectadors érem part de l'illa i ben aviat vam acompanyar la Mar en la seva aventura. Així, tots ens endinsem a les profunditats marines a partir d’una escenografia que representa el fons del mar amb algues, coralls i un munt d'animals marins com peixos de colors, una estrella de mar, un pop, un calamar, meduses, un peix llanterna, un peix globus, una petxina o una tortuga, entre altres.

 
Coneixem el peix irisat, l'animal més bonic de tot l'oceà, que es troba molt sol perquè els altres peixos no volen jugar amb ell. I així comencen les aventures submarines protagonitzades per un peix d'escates lluents i un munt
d'amics com l’estrella de mar rondinaire, el savi pop Òctopus, el peix llanterna detectiu, les meduses dansaires, el calamar curt de vista o la petxina flamenca. Després d'una conversa amb el savi pop, s'adona que per no quedar-se sol ha de compartir les seves escates amb els altres peixos. Finalment les comparteix totes, menys una, amb ells. Gràcies a això tots són feliços, i junts descobreixen la importància de compartir, de ser valents i ajudar els altres.

 
Tots els animals que apareixen a l'escenari son representats per l'actriu, titellaire i directora creativa, Ariadna Matas, qui, amb molt de talent i un gran sentit de l'humor, aconsegueix de seguida una bona connexió amb el públic.

 
El peix irisat està basat en la col·lecció de contes il·lustrats de Marcus Pfister, concretament en El peix irisat, El peix irisat i la cova dels monstres marins i El peix irisat torna a casa

 
Cal felicitar la companyia de teatre Tanaka per haver-nos fet passar una molt bona estona immersos en una mar de somriures. I també volem agrair als organitzadors del Tempo el seu treball fent costat a la cultura. Ens retrobarem el dia 18 de juny en una nova edició,  la darrera de la temporada, amb l'espectacle El monstre de colors, de la companyia Tutatis -Transeduca.
 
Text: Jordi Vilanova
Fotos: Tanaka Teatre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.