dimarts, 29 de novembre del 2022

Maria Dolors Alcalà Campos, al capdavant de l’associació Els Ametllers

ENTREVISTA
 
 
Avui l’olor de les castanyes ens entra de ple a través d’aquesta  finestra oberta, la qual ens dona el plaer de tenir una amable xerradeta amb la Maria Dolors Alcalà Campos.
 
Va néixer a Balsareny i en el decurs dels anys va cursar els estudis dels temps amb els complements d’informàtica i la natació. Li agrada llegir i l’últim llibre que ha llegit es titula Un océano para llegar a ti, de Sandra Berneda. També li agrada viatjar, i coneix països com Holanda, Itàlia, Portugal i França . Dins del temps lleure, li agrada molt el teatre.
 
— Pregunta obligada: digues en primer lloc com va anar tot això de presentar-te com a presidenta de l’associació Els Ametllers Casal Cívic de Balsareny?
 
Bé, va arribar un moment que l’anterior president va dimitir. Jo era a la junta amb tres membres més. Com que s’havien de fer eleccions, es va convocar l’associació i, després d’explicar la situació, vaig proposar de presentar-me a la direcció i vaig sortir elegida per unanimitat del gran nombre de socis assistents.
 
— Després d’accedir al càrrec, com ho vas trobar?
 
Sens dubte, s’havia fet una bona feina. Ara, jo, amb gran suport dels companys de la junta, estic intentant actualitzar algunes activitats que degut a la pandèmia es varen haver de suspendre. Per exemple, el ball, que ara passa a fer-se els dissabtes, ja que sembla que, fent-ho aquest dia, la gent no marxa del poble i d’aquesta manera podem dir que fem més poble. El canvi ha tingut una bona acollida. Vàrem començar el passat dia 24 de setembre. En l’activitat d’entrada, oferim un còctel de benvinguda i cada setmana procurem fer alguna cosa diferent. He de dir-vos que hi ha molta gent de fora i la sala polivalent ens està quedant petita. Si segueix així, haurem de pensar de portar-ho a un altre lloc, ja que la sala polivalent tan sols pot tenir una capacitat limitada de persones. Jo espero que tot vagi molt bé. De moment, ho tenim aprovat fins el desembre, ja que la sala s’ha de sol·licitar trimestralment.
 
— En l’actualitat, de quants socis disposa l’associació?
 
Degut a la pandèmia, hi ha hagut un parèntesi d’aturada i ara estem fent un recompte, ja que fa uns tres anys que s’ha deixat de cobrir cap quota dels socis actualitzats.
 
— Quin és l’import a pagar per fer-se soci?
 
Estem actualitzant per reactivar el cobrament pel pròxim mes de gener i l’import serà de 10 euros per a tothom, tant els antics com tots els nouvinguts a casa nostra.
 
— Avui ets a l’eix de la junta, però ens podries dir sobre quin any vas entrar al Casal com a usuària?
 
Vaig entrar a formar-ne part com a usuària fa uns deu anys. Vaig començar fent-hi activitats i sense tardar gaire ja me’n vaig fer sòcia i de ple, vinga, ja vaig apuntar-me al grup La Il·lusió i participar al Xou de play-back, on m’hi trobo molt bé. Per més informació, puc dir-te que el Xou fa temps que es porta a terme a la sala del Sindicat i puc dir-te que en l’actualitat fem intercanvis amb altres pobles i també fem teatre. Aquests són uns extres dels quals poden gaudir tots els nostres associats.
 
— Quins canvis hi ha hagut des d’aleshores?
 
Actualment seguim una tònica general de fa molt temps. Com a novetat puc dir-te que nosaltres estarem encantats si hi ha noves propostes per part de qualsevol col·lectiu: estem disposats a cedir la sala per tal de celebrar actuacions i idees noves que puguin utilitzar el nostre Casal. Voldria recordar que en els seus inicis el Casal només era per a la gent gran, o sigui pensionistes, però avui hi pot accedir gent de totes les edats.
 
— Avui per avui, de quines activitats pot gaudir el soci?
 
El soci pot gaudir de les activitats diverses que organitza la Generalitat, amb la condició que sempre s’ha de tenir en compte de fer una renovació cada trimestre. També fem excursions de més d’un dia. Ara hem fet la castanyada i estem preparant la torronada per Nadal, el sopar de cap d’any, havaneres... També som a facebook i podeu seguir-nos a través d’aquest canal. Moltes gràcies!
 
Josep Gudayol i Puig
Foto: Junta Els Ametllers  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.