dilluns, 14 de novembre del 2022

Les entitats celebren la seva Fira

 
 
Els dies 12 i 13 de novembre va tenir lloc a Balsareny la celebració de la primera Fira d’Entitats postpandèmica.
 
Els actes ja  van començar  dissabte, a la tarda, amb unes partides de Quinto del Traginer, les primeres de la temporada, al bar del Casino; i una xocolatada i jocs per a la quitxalla, organitzats per l’Agrupament Escolta, a la plaça de la Mel, on es podia adquirir coca i un got de xocolata desfeta al preu de 3 €, per col·laborar amb l’entitat.
 
L’eix central de la Fira va ser el diumenge, durant tot el matí, amb la instal·lació de casetes de les diferents entitats participants, a la plaça de la Mel. Cadascuna hi exposava les seves activitats, les fotografies d’anys enrere, els seus trofeus, els seus vehicles, etc. Algunes venien records estampats amb el seu anagrama, d’altres venien loteria o feien una llumineta, i d’altres oferien un trago de vi o algun menjar per picar. També es podia jugar a la “roda del Traginer”, a un preu de 2 € la tirada, i així emportar-se un espetec o una ampolla de vi. S’hi podia fer una partida d’escacs, escoltar l’emissora de Ràdio Balsareny, fer alguna compra per col·laborar amb Càritas o veure un assaig dels Pastorets (en aquest cas, dins del Sindicat). A més, al centre de la plaça, hi va haver jocs del món per a tothom i activitats infantils amb els geganters i grallers. La matinal va acabar amb un vermut a l’interior del Sindicat, ofert per l’Ajuntament als representants de les entitats participants a la Fira.
 
Finalment, el diumenge a la tarda, com a cloenda, amb el títol de “Més que xef”, es va portar a terme, a l’entrada del Sindicat, un taller de cuina per als nens i nenes, que podien aprendre a cuinar diferents plats amb l’ajuda dels seus familiars i d’alguns monitors.
 
Per acabar, igual que constava al programa de la fira, us recordem que el nou camp de futbol, amb gespa artificial, està obert a la població cada diumenge de 4 a 6.30 de la tarda, si no hi ha partit de la Unió Esportiva.
 
Van participar en aquesta jornada la Comissió de la Festa dels Traginers, la Coral Sant Esteve, Els Pastorets de Balsareny, Els K+Sonen, els Geganters i Grallers, Ràdio Balsareny, la Comissió de Reis, l’Agrupament Escolta Guillem de Balsareny, el Club d’Handbol, el Club d’Autocròs, el Club Natació, el Club Ciclista Alt Llobregat, el Club d’Escacs, la Unió Esportiva (futbol), l’ADF Tres Branques i Associació de propietaris forestals, Protecció Civil de Balsareny (que es va presentar la tarda de dissabte) i Càritas de Balsareny. A més d’aquestes entitats, també hi van col·laborar la Llar d’Infants, l’Escola de Música i de Teatre Mn. Joan Bajona i l’Oficina de Joventut de l’Ajuntament.
 
Isidre Prat
Fotos: Isidre Prat, Jordi Vilanova

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.