divendres, 18 de novembre del 2022

Crònica del Raid de Balsareny 2022

 
 
El passat 22 d’octubre es va celebrar a Balsareny una prova de la lliga catalana de raids hípics de promoció, organitzat per la Comissió de Festa dels Traginers juntament amb l’Ajuntament de Balsareny. Aquesta prova constava de les tres categories d’àmbit territorial, CEA P40 (40 km), CEA P60 (60 km) I CEA 0*(80 km); els binomis havien de recórrer per dos recorreguts diferents per camins del nostre terme municipal, un de 21 km i l’altre de 19 km, per on es trobaven amb tot tipus de terrenys i desnivells, una prova exigent per la sinuositat del nostre territori.
 
Segons la distància que havien de recórrer repetien una de les fases o totes dues per tal de completar els quilòmetres de cada categoria. S’ha de explicar que aquesta disciplina a nivell territorial es de velocitat controlada amb una mínima de 10 km/h i un màxim de 15 km/h per a les categories de 40 km i 60 km, i amb una mínima de 12 km/h i un màxim de 16 km/h per a la categoria de 80 km. Com a totes les proves d’aquesta disciplina, després de cada fase els animals han de passar uns controls veterinaris per comprovar que els èquids estiguin en bones condicions per poder continuar la competició.
 
El dia va començar núvol, mantenint l’ambient fresc i fins i tot deixant escapar algun petit ruixat en forma de gotellada, un clima ideal per la pràctica d’aquesta disciplina de resistència eqüestre. Un cop va anar avançant el dia, per això, va acabar dominant el sol i afegint un factor més a la duresa de la prova.
 
Pel que fa a la competició van prendre la sortida un total de 72 participants entre les tres categories. A la prova de 80 km hi van participar 28 binomis i només un no va acabar la prova perquè es va retirar un cop feta la primera fase de 21 km. Va ser una cursa molt disputada des del primer moment, on tres binomis van estar separats per diferències mínimes; finalment, després de 80 km, es va imposar Carles Pacheco amb “Garnacha”, amb un temps de 5h 44min 20s, seguit d’Anabel Càmara amb “Princesita FS”, amb un temps de 5h 46min 59s; i en tercera posició, María Burguera amb “Manga Parbat”, amb un temps de 5h 47min 03s.
 
A la prova de 60km van prendre la sortida 22 binomis i hi van haver tres eliminats pels veterinaris per coixeses lleus. La prova va ser dominada de principi a fi per dos binomis del Juma’s Team, tot i que els quatre primers classificats van tindre diferencies mínimes entre ells. Finalment la victòria va ser per Joan Miranda amb “SW Japoida”, seguit de Bàrbara Simón amb “SW Janulma”; la tercera posició va ser per a Clara Altimires amb “Promise de Vilaltella”.
 
La prova més curta va ser la de 40 km, on van sortir un total de 22 binomis i els veterinaris van eliminar 2 participants també per coixeses lleus. Aquesta prova va ser dominada de principi a fi per Bernat Casals amb “Akala Sunbird”, amb un temps de 2h 48min 52s, seguit de Joan Moret amb “GM Olette”, amb un temps de 2h 51min 05s; la tercera posició va ser compartida per Carla Barbens amb “Festuca” i la seva germana Ivet Barvens amb “Rufus 75%”, amb un temps de 2h 56min 47s.
 
Agraïm des de l'organització a tots els participants que van vindre i gaudir dels paratges del nostre poble i esperem que ens puguem tornar a veure en més jornades d'animals i natura en més ocasions.
 
Comissió Festa dels Traginers
Fotos: Dafne Molina / Alfred Selgas 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.