divendres, 18 de novembre del 2022

Gegants a Espinalbet

 
Ens havia quedat pendent d'explicar -vos que el passat dia 16 d'octubre els gegants de Balsareny, Marc i Maria, van anar a visitar en Ton de les Prèdiques i la Teresa del Torrent, gegants de Castellar del Riu - Espinalbet.
 
En Ton representa un predicador de les muntanyes, i la Teresa una hostalera de pagès. Van ser construïts l'any 1987 per Francesc Cisa Camps, constructor amb el qual Balsareny té un bonic vincle, ja que va ser qui l'any 1992 va construir el gegant Peta Fluix —definit com una bèstia infernal que lluita entre el bé i el mal, personatge extret del Llibre de les bèsties de Xavier Fàbregas—, que va ser apadrinat pel gegant Malparit, de la colla de Sant Vicenç de Castellet, i pel gegant Llucicercs, de la colla de Dimonis de Cercs. 

 
Aquest vincle entre pobles, el paratge natural dels Rasos de Peguera i l'agermanament amb les altres colles visitants: Sant Vicenç de Castellet, Montmajor, el Barri de Gràcia (Sabadell) i Sant Julià de Lòria, van fer que lluís, una vegada més, la cultura popular i tradicional.
 
Després de l'esmorzar de les colles, va començar la cercavila dels Gegants i Gegantes, acompanyats per la música de les seves gralles i tabals, i per la Cobla Pirineu. Un centenar de veïns i visitants de totes les edats van participar de la matinal festiva, que va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, Adrià Solé. 

 
Gràcies, colla gegantera d'Espinalbet, per haver-nos convidat a participar-hi amb els nostres gegants!
 
Jordi Vilanova
Fotos: Dafne Molina


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.