diumenge, 20 de febrer del 2022

Gran Cavalcada dels Traginers

 
Diumenge dia 20 va tornar a fer sol. El matí va començar com sempre amb el Bonjorn al veïnat dels Trabucaires i Morterets de Rajadell. Es van obrir el Mercat i Botiga del Traginer; i mentre es feia la Torrada del Traginer, la demostració de la ferrada d’un animal hom podia seguir el guarniment dels animals que es preparaven. La comitiva d’honor, amb la Cobla Ciutat de Manresa, sortia de la plaça de l’Església per anar a buscar el banderer i així començava un any més la Gran Cavalcada dels Traginers, com de costum molt espectacular. Amb el banderer i els cordonistes, i amb el Traginer d’Honor, i precedits d’uns Mossos d’Esquadra a cavall, desfilaven una bona representació de Pubilles i Hereus de Catalunya, els Trabucaires i Morterets, la Cobla Ciutat de Manresa, la colla de Geganters i Grallers de Balsareny amb els gegants Marc i Maria, la colla de Geganters Els K+Sonen amb els gegantons Joan i Mariona i els gegants Blanca i Bernat; la comitiva del casament; tots plegats envoltaven una magnífica desfilada de Traginers amb mules i matxos transportant tota mena de productes, seguida d’un bon grup de carros, dels genets participants a la cursa i d’espontanis. També Mn. Anton va beneir els animals, i el Jacint Orriols va fer un detallat comentari de cada un dels elements que componien la cavalcada. En acabar, es va lliurar la bandera del gremi al banderer de l’any que ve, Ramon Soler Altarriba. A la tarda, hi ha programades les famoses curses de cavalls, mules, ases i ponis al circuit del Castell de Balsareny, per acabar amb el lliurament dels premis i un concert de cloenda amb Hidepeck.
 
El temps ha acompanyat, Déu n'hi do la gent que ha vingut, i la Festa dels Traginers va recuperar l’esplendor i emoció que l’any passat la pandèmia ens va privar de viure. Gràcies a la Comissió de la Festa i a tothom qui hi ha participat i ha contribuït a fer-la possible.  Visquen per molts anys els Traginers!
 
Sarment
Fotos: R. Carreté, J.Vilanova

















































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.