dijous, 17 de febrer del 2022

El Club Handbol Balsareny informa

L'Handbol Balsareny actual
 
Us volem apropar al Club Handbol Balsareny, que com sabeu, compta amb una trajectòria que es remunta a la dècada dels 1960, quan arribava a Balsareny el mestre Francisco García Jiménez per treballar a l’Escola Parroquial. Va ser de la seva mà que va aparèixer un esport nou, fins aleshores, al poble: l’handbol.

Aviat, Joan Lluís Chávez entraria a formar part del club, i es convertiria en la mà dreta i futur successor de Francisco García, alternant diferents funcions dins l’entitat. Va ser-hi durant l'època més brillant del club, que no va trigar a assolir grans èxits esportius, i es que García i Chávez s’havien trobat amb una generació de joves valors que posseïa qualitats excepcionals per a l’handbol. Aquests van fer que l'Handbol Balsareny es convertís en un referent a les comarques del Bages i del Berguedà, fins a lluitar, en dues ocasions, per ascendir a Segona Nacional Espanyola.

Altres persones jugarien també un gran paper en la trajectòria del club; van ser presidents de l'entitat com Andreu Molina, Francesc González, Òscar de Miguel, José Carlos Sánchez, Jordi González, Sergio Campos, Anna Sanz o Jaume Rabeya; o d'altres a principis del 2000, com Joan Gras a la banqueta, i sobretot en Pedro Mirallas en el treball de base, que gràcies al més important, els nostres infants i joves jugadors, van continuar omplint de vida l'handbol a Balsareny. 

Un dels últims equips de l'època anterior (2014)

A conseqüència de no trobar un relleu generacional, el club va acabar desapareixent al 2014. Va ser llavors quan Marta López va fer-se càrrec d'un grup de petits que entrenava a les tardes lliures, i va convèncer Sergi Montagut, qui ocupa actualment la presidència del Club, per tornar a obrir les portes del club al 2017. Juntament amb Toni Rabaneda, Pedro Fernández i Fernando Hernando formen una nova junta i prenen la iniciativa de reprendre el Club Handbol Balsareny. Gràcies a això i a l’esforç a les banquetes de Francisco Álvarez "Chiki", Pedro Fernández, Dani Reina, Francisco Boltor, Júlia Hernández, Rafa Andreu i Júlia Hernando, avui disposem de quatre grups: dos de juvenils —un de masculí i un de femení— i un d’infantil femení. Els dos grups femenins competeixen a la lliga de Primera Catalana, i el grup masculí ho fa a Segona Catalana. A més, hi ha un petit grup de benjamins, que ara per ara, només entrenen sense competir. Les intencions per a l'any que ve, però, són intentar que aquests també juguin lliga, i poder crear un equip sènior nou. Els entrenaments de l’Infantil Femení (5è-2n d'ESO) són els dimarts i divendres de18:30 a 20:00; i els del Benjamí Mixt (2n-4t), els divendres de 17:00 a 18:00.

A l’Handbol Balsareny estem molt contents de veure aquests infants i joves, com practiquen aquest esport: fent salut, gaudint-ne i passant-ho d'allò més bé. El club està actiu i creixent, i ens agradaria que ens ajudéssiu a continuar així, i hi participéssiu. Per això animem les famílies a conèixer aquest esport, l'handbol.

Vine i aprèn-lo! L'handbol mola, HANDBOLICA’T!!!
 
Text i fotos: Club Handbol Balsareny


L'escut actual del club (2018)

L'escut anterior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.