dissabte, 19 de febrer del 2022

Traginers 2022 - De dijous a dissabte

 
Com és habitual, el dijous dia 17 es va fer la presentació del Traginer a l’escola, en un acte celebrat a l’era del Mas Martí amb la banderera jove, Maria Doncel, i les seves cordonistes, Carla Escolà i Estel Dalmases, i també a la llar d'infants; i al vespre es va inaugurar la Taverna. Divendres dia 18, a la plaça de l’Església, hi va haver els Jocs del Traginer, amb més de 30 jocs tradicionals, però gegants, de fusta.  Al vespre, el Correfoc infantil, a càrrec de la colla Peta Fluix, la Batucada Shangó de Sant Fruitós de Bages, els Reis del So de Sant Joan de Vilatorrada i els Diables infantils del Carrilet de Sallent. Després, a la taverna, el sopar Matalarasca i un concert amb Pelat i Pelut, seguit d’un concert al Sindicat amb La Tropical i Arradio Rosita.
 
Dissabte dia 19 va començar amb un matí ennuvolat. Es va obrir l’exposició antològica de fotografia, la Taverna amb les Rodes i la botiga de ceràmica; i amb un repic de campanes va començar la Cavalcada dels Traginers Joves, amb la banderera i cordonistes, la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, Berta Soler i Jordi Comabella; els Tabalons de Xàldiga Manresa, els Bastoners i els Geganters i Grallers de Balsareny, seguits d’una magnífica comitiva comentada de traginers de treball, amb benedicció a càrrec de Mn. Antoni Bonet. A migdia, a la taverna, concert amb Ask the Dust; i a la una, a la plaça de la Mel, van ballar els Dansaires dels Pastorets de Balsareny i l’escola de dansa de l’Esbart Santvicentí. A la tarda, la pluja va fer acte de presència i es va haver de suspendre el Joc de les anelles, la comitiva inaugural i el concert ‘Traginers música exprés’, de l’Escola de Música Mn. Joan Bajona. Ja sense pluja, sí que es va fer el concert de Xavier Calvet a la Taverna. A la nit, hi va haver el correfoc amb l’espectacle “Monstre nascut de les cendres”, escrit pel balsarenyenc Oliver Crook, amb la colla Peta Fluix (que celebrava el seu 30è aniversari: per molts anys!), Batucada Shangó, els Reis del So de Sant Joan i el Carrilet de Sallent. Tot seguit, la Ruta del Traginer, amb els Tabalers de Xàldiga; i a mitjanit al Sindicat, concert amb Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic + Qnda

Sarment
Fotos: A. Selgas, J. Vilanova, R. Carreté, J. Prat














































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.