diumenge, 26 de desembre del 2021

Nou projecte : Equipem l’hospital regional de l’Araguaia

COMISSIÓ CASALDÀLIGA
 

La Fundació Pere Casaldàliga i l’Associació Araguaia amb el bisbe Pere Casaldàliga acaben de signar un conveni amb el Consorci Intermunicipal de Salut de l’Araguaia (CISA), que permetrà muntar un laboratori d’anàlisis clíniques a l’Hospital Regional de l’Araguaia. El centre és responsable d'atendre una àrea equivalent a tot Catalunya, on viuen 20 mil persones, entre elles, els Pobles Karajá i Tapirapé, i no comptava fins ara amb la possibilitat de fer proves analítiques.
 
El conveni, finançat gràcies al recolzament del Fons Català de Cooperació, farà possible que es puguin fer diferents tipus de tests al mateix hospital, de manera que ja no caldrà enviar les mostres a la capital de l’estat, Cuiabá, a 1.200 km de São Félix do Araguaia, o dependre d’altres centres, amb la consegüent demora i cost. 


El nou laboratori és més fonamental encara en aquest moment de pandèmia, ja que el Brasil ha ultrapassat la dramàtica xifra de 600.000 persones mortes per la covid-19, essent el segon país del món amb més defuncions per covid, superat només pels Estats Units.
 
La pandèmia ha deixat un Brasil molt afectat: no només aquells a qui ha tocat viure de prop alguna mort, sinó una societat que ha vist com el seu president minimitzava contínuament els efectes de la covid-19 mentre patia la falta de llits a les UCI, la manca de professionals de la salut, el patiment de familiars i amics i, en molts casos, la mort d’éssers estimats.
 
A l’Araguaia és fonamental invertir en mètodes de diagnòstic que permetin detectar el virus de la covid el més aviat possible i evitar així els contagis. De fet, a la regió, que té la mida de tot Portugal, hi ha un problema estructural: 10 places d’UCI són les úniques disponibles per atendre les 150 mil persones que hi viuen. A més, amb el pèssim estat de les carreteres, arribar fins a l'hospital més gran significa fer 6 o 8 hores en cotxe, o dins d’una ambulància. Per això és fonamental invertir en mètodes de diagnòstic que permetin detectar virus com el de la covid  al més aviat possible. En aquest context, el nou laboratori d’anàlisis clíniques permetrà agilitzar els diagnòstics de covid i ajudarà a disminuir els contagis.
 
Text i fotos: Fundació Pere Casaldàliga 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.