dijous, 16 de desembre del 2021

Educació visual

 

Joan Turu, un dels il·lustradors més importants i populars del país, ens va oferir una sessió sobre la importància de les imatges i la gran influència que tenen a les nostres vides i en la societat.
 
La xerrada va tenir lloc el passat dia 17 de novembre, a la sala Sindicat, en un acte organitzat per l'AMPA de l'Institut Escola Guillem de Balsareny.
 
En Turu ens va explicar: “Si alguna cosa recordo fer a escola és treballar la comprensió lectora. Llegir i rellegir un text fins a trobar-ne la idea principal i respondre les preguntes de la fitxa que l'acompanyava. I ara, de gran, no paro de preguntar-me: i les imatges que acompanyaven el text, què? Per què ningú ens va ensenyar a fer una lectura d'aquestes imatges? Per què ningú hi donava importància? Algú posa en dubte que les imatges també comuniquen? Ens passem el dia produint i consumint imatges, però som analfabets visuals, ningú ens ha ensenyat mai a mirar; ningú ens ha acompanyat mai en el procés d'aprenentatge d'aquest llenguatge. Però, qui ens n'ha d'ensenyar?”
 
Al llarg de la xerrada i mitjançant exemples de dibuixos animats, pel·lícules, etc..., en Joan Turu va explicar-nos la importància de prendre consciència del poder comunicatiu de les imatges i d'educar els infants amb una mirada crítica envers aquestes.
 
L’enhorabona als organitzadors per aquesta sessió tan interessant.
 
Text i fotos: Jordi Vilanova


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.