dimecres, 15 de desembre del 2021

La veu del campanar


Horaris de celebracions nadalenques
 
Desembre 2021
Divendres , dia 24: Missa del Gall a les 11 de la nit. Ens hi acompanyarà la Coral St. Esteve.
Dissabte, 25: Solemnitat de Nadal. Serrateix, a les 10 h; Balsareny, a les 12 h.
Diumenge, 26: Festa de la Sagrada Família i Sant Esteve. Balsareny, Eucaristia, a les 11 h.
A les 12 h. Concert de la Coral St. Esteve i la Polifònica de Puig-reig al local del Sindicat de Balsareny.
 
Gener 2022 
Dissabte, dia 1: Balsareny: Eucaristia a les 12 h.
Diumenge, dia 2:  Serrateix: Eucaristia a les 10 h; Balsareny, Eucaristia a les 12 h.
Dimecres, dia 5: Balsareny  Adoració Reis a l’Infant Jesús
Dijous, dia 6: Festa de l’Epifania. Balsareny, Eucaristia a les 12 h.
Diumenge, dia 9: Festa del baptisme de Jesús. Balsareny, Eucaristia a les 12 h.

Mn. Antoni Bonet i Trilla
  
Llum i esperança per a la ciutat i el món
 
En un moment tan complex com el que estem vivint, enmig d’una pandèmia única en la nostra història contemporània, la Sagrada Família va escriure un nou capítol en la seva etapa constructiva de més de 135 anys.
         La torre de Maria està coronada per una estrella lluminosa, resplendent, símbol de Maria com a mare de Jesús. Té un diàmetre de 7,50 metres i un total de 12 puntes. Totes les cares són de vidre texturat i està il·luminada des de dins. En els textos dels anys 20 es parla d’una estrella “lluminosa”; per això l’estrella és de vidre amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes i amb llums situats a l’interior en el nucli.
         “Aquest estel lluminós, com a símbol de Maria, mare de Jesús, s’alça per portar llum i esperança a tota la ciutat i al món”. Cadascuna de les puntes fa 2,90 metres i el pes total de la peça és de 5,55 tones. “L’estel sembla ingràvid, com suspès al cel”, posa en relleu Jordi Faulí, arquitecte director de la Basílica.
         De dia, els vidres estaran il·luminats pel pas del sol i, a la nit, a cada base de les puntes piramidals, hi haurà un focus de tecnologia LED regulable que repartirà la llum a les 5 cares de la piràmide. L’estel descansa en els tres suports de la peça del fust, fets de formigó i de trencadís.
         El dia 8 de desembre, festa de la Puríssima, es va encendre el llum de la torre de la Mare de Déu i l’estel va brillar per primer cop al firmament de Barcelona.
         Un esdeveniment històric, com és l’acabament i la benedicció de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família —la primera torre que s’inaugura en 45 anys—, no es podia viure només de portes endins del temple. En la seva voluntat d’obrir-se més a la ciutat, la Junta Constructora ha vist l’esdeveniment com una oportunitat per sumar-hi i establir-hi complicitats amb tot el teixit social.

[Del setmanari “Catalunya cristiana”]  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.