dijous, 23 de desembre del 2021

Arribada del Príncep Assuan

  
Aquest any el príncep Assuan, a diferència de l'any passat, que no va poder venir a recollir les cartes pels reis d'orient a causa de la pandèmia, sí que ens va venir a visitar per recollir-les totes, i treballar per no deixar cap infant sense joguina.
 
Al Casal Cívic de Balsareny, a les sis de la tarda del 18 de desembre, després que, com era tradició, ressonessin els tres coets que donaven l'avís que el príncep s'acostava al poble, les famílies feien cua en un entorn diferent a altres anys.
 
Voluntaris de la Comissió de Reis van crear un acollidor espai a l'escenari de la sala polivalent del Casal Cívic, en el qual un grup de patges reials acompanyaven el Príncep, que, des del seu tron, recollia totes les cartes.
 
La situació sanitària que encara ens colpeix no va permetre, però, que els infants seguessin a la falda del Príncep com ens tenia acostumats; tan sols van poder acostar-s'hi una mica. Tot i això, les mirades de complicitat entre ells eren evidents, així com la il·lusió i la màgia.
 
Mentre hi anaven passant els visitants, al Casal Cívic i a la plaça del Rector Roc Garcia, molts infants i famílies aprofitaven per buscar el caganer al pessebre del Casal, o visitar el pessebre de la font del Romaní, que, gràcies un any més a la Parròquia de Santa Maria de Balsareny, podem contemplar en aquest bonic racó del nostre poble. Un pessebre construït en gran part per mossèn Joan Bajona, qui també fou autor del Naixement que hi ha a la façana dels locals parroquials, il·luminat juntament amb l'estel del campanar o de la rectoria.
 
Tot plegat conforma un indret molt nadalenc on vam poder trobar-nos amb el Príncep Assuan i seguir amb ell, des d'allí, la llum de l'estel que ens assenyala el camí a Betlem, i en ocasions, el nostre propi. Gràcies als organitzadors i a la comitiva reial, per omplir-nos d'alegria i esperança.
 
Sarment
Fotos: Jordi Vilanova




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.