diumenge, 1 de març del 2020

Un Carnestoltes alegre i participatiu





Un any més les disfresses, les comparses, i sobretot les ganes de passar-ho bé entre amics i en família va omplir de color i ambient els carrers de Balsareny el dissabte 22 de febrer.
Els organitzadors, i les reines del Carnestoltes, que obrien la tarda visitant els residents del Casal Verge de Montserrat, es concentraven  seguidament al carrer Ponent per encapçalar la rua de disfresses d’enguany.
Dins un ambient engrescat, però alhora assenyat, on els protagonistes són els infants –i gràcies a ells, moltes son les famílies que hi participen–, emprenem rumb cap al carrer Sant Domènec, a ritme de música i ball, per continuar pel carrer de la Creu, fins arribar a la plaça Ricard Viñas, on l’organització informava de les disfresses i comparses que anaven desfilant: Jardiners, bombers, lleons, mexicans, abelles, mags, pallassos, flamencs, monges, aviadors, Harry Potter, ossos panda, pianos, la casa de paper... i un any més la geganta Maria, en aquesta ocasió disfressada d’Elsa de “Frozen”, amb alguns geganters, del seu ninot de neu, Olaf.
Amb molta animació ens enfilem cap a la Carretera de Berga, fins arribar al carrer Barcelona, on fem camí cap a la Travessera. Al nostre pas, veïns a peu de carrer, des dels balcons, finestres... ens rebien il·lusionats.
Baixem el tros de carrer Costeta, per agafar la carretera de Manresa, on trenquem cap al carrer Àngel Guimerà fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. En aquest tram de cercavila cau el capvespre, i els llums dels fanals, les garlandes i el confeti ballen al nostre compàs.
Un cop arribats davant la Casa de la Vila, l’organització ens dona la benvinguda amb sacs i sacs de confeti que son oberts i ruixats per damunt dels nostres caps des el balcó de l’Ajuntament.
Els infants s’afanyen a saltar i jugar sota aquesta pluja de papers de colors, que encatifarà el terra i animarà a participar d’una “guerra” de confeti. Per a ells, tot es màgic!
I la festa continua amb el sopar i ball de carnestoltes a la Sala Sindicat, on van ser premiades les següents disfresses:
-        Comparsa més divertida: “Barri Sèsam”
-        Comparsa més treballada: “Bombers”
-        Comparsa més jove: “Alícia al país de les Meravelles”
-        Premis especials: “Leoncios” i “Russos”
De ben segur tothom ho vam passar molt bé participant del Carnaval al nostre poble. I més quan hi ha predisposició, creativitat, imaginació. Enhorabona als organitzadors i gràcies als que hi ha col·laborat i participat.
Jordi Vilanova
Fotos: Alfred Selgas












  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.