dilluns, 16 de març del 2020

Assemblea sobre Pere Casaldàliga



El passat dia 7 de març, el poble de Balsareny va ser convidat a participar en una assemblea sobre  Pere Casaldàliga.



L’acte, convocat per Balsareny Educa i Esgriolem del Cercle Cultural, va omplir la sala petita del Sindicat de persones interessades en el projecte.

Primerament s'exposà el treball de l'equip pel desenvolupament de Balsareny Educa i els seus avenços, com la pàgina web Balsareny Educa, en què la cultura local hi és representada activament, des de la memòria històrica, així com les entitats i projectes de poble.



Seguidament va intervenir la Conxita Planes, que va llegir un recull biogràfic de dates significatives de la vida de Pere CasaldàligaVegeu-ne el contingut en aquest enllaç.


Per part d'Esgriolem es subratllà que els pobles els formem les persones, que en som el major patrimoni, i cada una de nosaltres es important només pel fet de ser persona. Tots despertem l'interès de moltes d'altres gràcies a les nostres qualitats, els nostres valors, el nostre talent..., fruit de la nostra personalitat.


Com a balsarenyencs ens sentim cofois de tenir entre nosaltres grans talents que desperten l'interès de moltíssimes persones, i de moltes més el despertarien si nosaltres, com a poble, no els mantinguéssim “endormiscats” o fins i tot fent-los passar desapercebuts.


Cert és, però, que Pere Casaldàliga ha despertat l’interès i admiració de milions de persones arreu del món. Per aquests motius em començat per ell, i ho fem sense oblidar a tots els altres”.



Entre els veïns de Balsareny que hi van assistir, destaquem la presència de l'Ajuntament, representat pel regidor de turisme, patrimoni i cultura: Alexandre Garcia Martín. I altres regidors i ex alcaldes com Isidre Viu, Francesc Soldevila i Jaume Rabeya, els quals participaren de la jornada al costat de la família Casaldàliga, entitats del municipi, de l'associació Araguaia, responsables del arxiu de São Félix do Araguaia, i un dels dissenyadors del museu Pau Casals i Àngel Guimerà del Vendrell (que s'oferí a col·laborar amb Balsareny i el seu projecte). Tots junts van participar de la matinal en reconeixement a Pere Casaldàliga.




L’acte va ser conduït per Llorenç Planes, Benjamí Moliné i Joan Bonals. A l’assemblea es van plantejar un seguit de propostes per fer més present Pere Casaldàliga a Balsareny i divulgar-ne les seves causes. Alhora es va crear una comissió per desenvolupar el projecte.


Moltes són les entitats i associacions que a hores d'ara s'hi han adherit recolzant la iniciativa i esperem que se segueixin sumant moltes més.

Jordi Vilanova
Fotos: A. Selgas








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.