dimarts, 3 de març del 2020

Acte solidari per a Mans Unides

BALSARENY AVUI
Gala per Mans Unides

El món de les bambolines a través de les cortines, en una tarda plena de solidaritat de tot un poble, va respondre a la crida a favor del benestar humà.

La tarda del diumenge 1 de març al Sindicat, el Grup la Il·lusió, del centre cívic del Casal de la Gent gran, per mitjà del seu president, començava l’acte amb un record emocionat per a Sebastià Escámez i Flores, traspassat fa uns dies. Escámez va ser una persona molt lligada a les activitats del grup, del qual forma part l’actriu Angelina Muntalà, la seva companya. Forts aplaudiments del públic van sonar a la Gala solidària del Sindicat.

Van obrir portes el grup de playback amb una primera actuació plena de llum i de color i amb una vistositat en el vestuari del quartet amfitrió. Minut a minut, l’espectacle va continuar amb diverses actuacions coreogràfiques, amb cançons com Titanic, Pensant sempre en tu, Háblame del mar marinero o Siempre està en mi corazón; aquesta darrera, amb el repte atrevit d’una veu en directe. Cal destacar l’estrena d’un playback musical, humorístic, coreogràfic i rítmic, titulat Buscant pis, en què musicalment una parella explica que si tot continua igual i no troben pis no es podran casar.

L’espectacle tenia el format d’un berenar solidari, amb una aportació voluntària envers la crida de l’associació Mans Unides en favor de les persones més necessitades. A l’acte es va comptar amb la presència de la secretària de Mans Unides de la Delegació de Solsona, la qual va agrair a tothom la contribució econòmica.

Com a complement, la tarda va tenir una mitja part on vam poder comptar amb la secció infantil i juvenil dels Dansaires dels Pastorets de Balsareny. Les danses, amb la seva coreografia, oferien un ventall històric de les tradicions de diferents pobles catalans. En el Ball de les rentadores recorda la manera de rentar la roba a mà pròpia de temps allunyats. El Ball de les pedretes expressa el missatge sonor del diàleg que transmet l’art dansaire. Una de les altres danses, el Ball de cintes, presentava una coreografia similar a la del Ball de la Faixa, teixint unes cintes per damunt del cap. Finalment hi va haver el Ball de la civada, amb una coreografia que descriu les feines del camp. L’esbart és dirigit per Alba Fontanet i Petri.

Un darrer apunt a destacar va ser les dues presentacions de l’espectacle en qüestió, del Grup de la Il·lusió i dels Dansaires dels Pastorets.

Josep Gudayol i Puig
Fotos: Jordi Vilanova / Alfred Selgas










































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.