divendres, 18 d’octubre del 2024

Activitats de La Tempesta. Octubre

 

 
El divendres 4 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’espai cultural de La Tempesta es va celebrar un concert a càrrec del duet Lur, format per la cantant Berta Portabella (que havia cantat amb l’Orquestra Rosaleda) i per Cinta Macià Pi, que l’acompanyava al teclat. El grup va oferir durant una hora un extens repertori de cançons melòdiques en català, la majoria de creació pròpia. La forta ovació del nombrós públic assistent va fer que oferissin un bis amb què es va cloure el concert.
 
El dijous, dia 10 d’octubre, a les 7 de la tarda, s’hi va inaugurar l’exposició “Gordes”, de Sil Barrios, de Sant Joan de Vilatorrada. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Barrios treballa com a creativa freelance, il·lustradora i professora de Creativitat i Direcció d’Art a la Universitat de Vic. L’exposició consta de 13 quadres, fets a llapis i a través d’una tauleta, que són diferents expressions de dones de cossos generosos; una tria dels més significatius entre una vuitantena de quadres.

 
Durant tres quarts d’hora, Sil Barrios va explicar als assistents, prop d’una vintena de persones, la seva experiència personal, que la va portar a començar a dibuixar fa pocs anys, en una etapa de la seva vida en què va estar immobilitzada uns mesos. El lema de l’exposició és “Quan no pots encaixar, només et queda sobresortir”. Ella considera el seu treball com una combinació entre l’aspecte artístic i l’emocional. Reclama un espai propi per a les persones grasses, en una societat que les invisibilitza, que els nega el seu espai; però on ocupar aquest espai xoca inevitablement amb l’autoacceptació. Els seus quadres reflecteixen persones “gordes” molt vives, que transmeten erotisme, que volen expressar el seu propi desig, no que siguin els altres els que les hagin de triar, o no, a elles. Acabada la presentació, els assistents van degustar una copeta de cava. L’exposició es pot visitar fins al 14 de novembre. 

 
Diumenge 13 d’octubre, a les 11 del matí, una quarantena de persones s’hi van aplegar, entre infants, els seus familiars i altra gent, per assistir a la presentació del conte infantil Mala Mar, de Triangle Editorial, amb la presència de l’autora, Eva Ferrer, i la il·lustradora Imma Mestre, que van explicar el conte. Tot seguit hi va haver un taller de dibuix, on els més menuts van dibuixar i pintar. 

 
La programació d’octubre va continuar divendres 18 amb la presentació del llibre Érem feres, d’Oriol Riart Arnalot, sobre dietaris personals de combatents a la guerra civil. El dissabte 19, concert de The Gabor, amb música inspirada en l’indie alternatiu passant pel folk i el rock; el divendres 25, un tast de whiskies escocesos, que precedirà, el diumenge 25, a la presentació de The Water of Life, un llibre sobre el whisky d’Escòcia.
 
Text i fotos: Isidre Prat / La Tempesta







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.