divendres, 23 de juny del 2023

Trobada Nacional de Bastoners

 
 
El dissabte dia 17 de juny els Bastoners de Balsareny van participar en la 48a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, organitzada per la colla de Bastoners Estelladors conjuntament amb l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. 

 
La capital del Lluçanès va reunir 1.300 bastoners i més de 70 colles d’arreu del país, que van omplir de cultura els carrers i places del poble. Una de les colles provenia d’Aragó, concretament de Boquiñeni, on ballen els anomenats “paloteados".

 
La jornada va començat a la plaça de l’Església, amb el concert de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) i la ballada dels Estelladors de Prats de Lluçanès. A la tarda, les colles arribades d’arreu del país és van concentrar a la zona esportiva, des d’on van iniciar una cercavila pels carrers i places del poble, la qual va acabar a la plaça Nova amb la ballada final de totes les colles i l’entrega de records per a tots els grups participants.

 
La trobada va posar punt final al pavelló municipal, amb actuacions musicals i concerts durant la nit per a tothom, a càrrec del grup de música folk Els Rustiks de Vallcebre, el grup de versions Dalton Bang i el DJ Pau Castaño.
 
És la tercera vegada que Prats acull aquesta trobada. Per dur-la a terme van comptar amb 124 voluntaris, a més del suport econòmic de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. 

 
Felicitats a totes les colles bastoneres, i especialment a la nostra, per haver-hi participat duent Balsareny, i una mostra de la nostra cultura, en una jornada històrica.
 
Bastoners de Balsareny
Fotos: Xavi Vall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.