dijous, 1 de novembre del 2018

XIII Cross del Traginer

ESPORTS



Gran èxit del 13è Cross del Traginer

El passat 7 d’octubre de 2018 es va celebrar la 13a edició del Cross del Traginer i el 7è Cross Infantil, organitzats pel Centre Excursionista de Balsareny.

La resposta va ser, un any més, tot un èxit! Enguany la plaça de l’Església es va omplir amb més de 150 esportistes vinguts de comarques de la Catalunya central, Solsonès, Barcelonès, Vallès Occidental, Urgell, Baix Penedès i Baix Llobregat. Cal destacar, però, que gairebé la meitat dels participants a les curses van ser habitants de Balsareny.

Tot i l’amenaça de mal temps, finalment es va gaudir d’una matinal esportiva que ja s’ha convertit en una cita obligada al calendari de curses de la Catalunya Central. Els participants van poder escollir entre el Cross del Traginer de 12km o bé el Mig Cross de 6km aproximadament.

Ambdues curses travessen entorns i paisatges de tardor del nostre municipi, creuant camins i corriols i passant per indrets únics com el Castell de Balsareny, la Resclosa dels Manresans, la Colònia Soldevila, etc.

Una vintena de participants van escollir fer les curses en modalitat Nordic Walking, consolidant aquesta modalitat dins del Cross del Traginer.

Els guanyadors del Cross van ser: Roger Camprubí (46’12”) , Xavier Rodríguez i Marc Valdés en categoria absoluta masculina; i Sandra Martínez (59’59”), Berta Moreno i Jèssica Codina en categoria absoluta femenina. També es va premiar els primers corredors locals: Carles Reposo (50’09”) en categoria masculina, i Olga Márquez (1h10’46”) en categoria femenina. Pel que fa al Mig Cross, els més ràpids van ser el local Guillem Fernández (25’13”) i l’Eva Palma (30’23”).

Destacar també els més matiners, que van participar a les diferents curses del 7è Cross Infantil. Un total de 35 nens i nenes van participar-hi omplint de somriures alguns carrers del centre del poble.

El Centre Excursionista de Balsareny està molt satisfet de la resposta de tots els participants i sobretot vol agrair la col·laboració de la Colla Geganters de Balsareny i el grup Els K+ Sonen els quals, que un any més, han omplert de música els corriols del poble començant a ésser una tradició en la cursa. Cal esmentar l’esforç en la col·laboració tant del petit comerç local, com de l’Ajuntament de Balsareny, i als més de 30 voluntaris repartits pel bosc que també van ajudar a vetllar pels participants durant les curses.

Per últim, agrair i destacar com cada any, la participació de l’speaker, Jacint Orriols.

El Centre Excursionista de Balsareny us anima a seguir participant a les diferents activitats que organitza durant tot l’any: Caminades pel terme, Descobrim caminant (activitat conjunta entre el CEB i l’AMPA), Audiovisuals, Sortida a la neu,... Podeu consultar les activitats al web www.cebalsareny.cat així com seguir-los a través de la seva pàgina de Facebook.

Centre Excursionista de Balsareny
Fotos: A. Selgas




















  




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.