dimecres, 21 de novembre del 2018

‘A cent cap als 100’ comença temporada a Balsareny





El passat 20 de novembre, el grup de caminades “A cent cap als 100”, que organitzen el Centre Excursionista Balsareny i l’Ajuntament de Balsareny amb el suport de la Diputació de Barcelona, va començar el curs 2018-19, justament, amb la caminada de Balsareny. Aquest any, compartint passejades amb els grups de l’Hospitalet de Llobregat, Lliçà d’Amunt i Sant Andreu de la Barca.

Tots els caminadors, uns 220 en total –54 de Balsareny–, es van concentrar al matí per esmorzar a la sala Sindicat, amb un bon servei de bar i cafès. Tot seguit, la majoria proveïts dels bastons de marxa nòrdica, vam emprendre el camí. Les fortes pluges dels dies anteriors van aconsellar de no passar pel corriol del bosc de ribera entre la Rabeia i la Resclosa dels Manresans, perquè estava molt enfangat. Així, la caminada va anar per la costa del Castell cap al camí de Sant Antoni, d’allà cap a la Rabeia i després fins a Sant Esteve, per uns viaranys entapissats de fulles tardorals, visitant les rescloses de les dues antigues fàbriques tèxtils. Tot i que la previsió era que no plouria fins a la tarda, en realitat cap a les 11 del matí ja es va escapar algun ruixadet; sort que el personal anava ben equipat. De tornada, van pujar pel camí del Castell fins a la bassa; allà va tornar a ploure una mica més fort, i finalment es va optar per no acabar de pujar al Castell, sinó  tornar cap al poble. Un passeig d’uns vuit quilòmetres bonics i ben aprofitats, que van acabar amb el dinar de germanor al Sindicat, amenitzat amb una projecció de la Festa dels Traginers i acabant amb música i balls per a tothom, monitoritzats per Montse Rodríguez i Cristià Vilà.

Felicitem els organitzadors, monitors i personal d’assistència pel perfecte desenvolupament de la caminada i per l’atenció amb què es va tenir cura de tots els detalls. Els visitants d’altres poblacions en van quedar contents i satisfets. La propera sortida serà el 5 de febrer a Lliçà d’Amunt.

Sarment
Fotos: A. Selgas


























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.