dimecres, 21 de novembre del 2018

Bona imatge del Cementiri Municipal

BALSARENY AVUI



Hem deixat enrere un altre primer de novembre. Per la festa de Tots Sants, datada des de fa segles, les diferents societats porten a terme la visita anual als cementiris per tal de recordar persones estimades acomiadades amb els rituals corresponents i segons la fe de cadascú.

Els cementiris tenen extensions de metres, són normalment quadrats i tenen adossats a les quatre parets del recinte els anomenats nínxols, on reposen les persones que un bon dia ens van dir adeu, adeu físic a una presència que un dia vam adquirir en néixer.

Enguany, Balsareny va retre també aquest homenatge i record al Cementiri Municipal. Al recinte, cal destacar que s’observa una nova cura en el manteniment d’unes tombes ubicades al terra del sòl municipal, que han estat arreglades i enjardinades. Crec que això mereix un aplaudiment per als responsables de les institucions municipals, responsables del manteniment, i del grup funerari Mémora.

Cal agrair també el fet de disposar de cadires en la celebració de l’acte de pregària que la Parròquia de Balsareny convoca cada any el dia de Tots Sants, on a més a més de la pregària es va repartir a tots els fidels assistents un petit llibret on es podien recordar aquelles persones que ens van deixar durant aquest any. El rector de la Parròquia de Santa Maria va donar les gràcies a la Impremta Orriols, que és qui va confeccionar i cedir gratuïtament aquest recordatori.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.