dilluns, 26 de novembre de 2018

Balsareny contra la violència de gènere


El diumenge 25 de novembre, Balsareny es va adherir al Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones. L’Ajuntament de Balsareny, amb la col·laboració del Centre Excursionista, va organitzar una caminada pel bosc de ribera, la resclosa dels Manresans i el camí de la Síquia.

I es va llegir un manifest unitari en què es recordava que a Catalunya ja fa deu anys que tenim una llei que defensa els drets de les dones, però que amb la llei no n’hi ha prou enlloc. S’ha fet un esment explícit a sentències com la de “la manada”, que ha sacsejat consciències i ha fet visibilitzar una situació sovint silenciada. 

A Catalunya, una dona de cada quatre ha estat víctima d’un atac masclista d’extrema gravetat. En el darrer any, més de 12.000 dones han denunciat a Catalunya haver sofert violència de gènere. A nivell de l’Estat, en el que portem d’any, 44 dones han estat assassinades (6 a Catalunya). 

Cal prevenció contra la violència en les relacions de parella; calen més recursos i més professionals especialitzats per garantir una atenció digna i de qualitat a dones en situació de risc. I cal avanaçar en un model català de tractar la violència sexual, amb visió integral i voluntat d’explicar què és i com se’n pot sortir. Perquè no hi hagi més violència contra cap dona, contra cap nena. Perquè tenim dret a ser dones i nenes lliures. I ho seguirem reivindicant cada 25 de novembre, i també cada dia de la resta de l’any.

Sarment
Fotos: A.Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.