divendres, 16 de novembre del 2018

Biblioteca Pere Casaldàliga


Activitats BiblioLab

La Biblioteca Pere Casaldàliga s’ha sumat al projecte BiblioLab, que ofereix als seus usuaris activitats de creació i experimentació. El BiblioLab és un dels deu projectes destacats de “Connectem”, el pla d’actuació del mandat 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. El programa d’activitats que proposa a les biblioteques abasta diferents branques del coneixement. En moltes, el factor tecnològic té un paper important, però també n’hi ha de científico-socials, que tracten sobre la nutrició, l’astronomia, la natura…; d’altres, d’artístics; i, evidentment, també projectes relacionats amb la lectura i l’escriptura, l’essència de les biblioteques.


El programa d’activitats del BiblioLab a la Biblioteca de Balsareny va començar el 17 d’octubre, on es van fer dos tallers. El primer taller es va dedicar a la desencriptació de missatges xifrats i va anar destinat als alumnes de 6è de l’Escola Guillem de Balsareny. Els infants van descobrir que es poden fer servir diferents sistemes i tècniques per encriptar un missatge assignant algoritmes i claus a les lletres. Aquell mateix dia es va fer un segon taller, adreçat a nois i noies de 8 a 12 anys, on van aprendre com funciona el cor, entrant dins del corrent sanguini i fent el viatge que fa la sang fins que arriba al cor, passant pels pulmons i per altres parts del cos.


El cicle continuarà el dimecres 21 de novembre, amb el taller ‘Arqueolab: de l’exploració al laboratori’, adreçat a infants de 8 a 12 anys, que està pensat com una activitat experimental per comprendre el procés d’excavació arqueològica d’un poblat prehistòric.

Tertúlia literària amb l’escriptora Gisela Pou


El passat 25 d’octubre, una vintena de persones van assistir a la tertúlia literària del Club de Lectura per comentar la novel·la ‘El Silenci de les vinyes’. En aquesta ocasió, però, vam poder comptar amb l’autora del llibre, l’escriptora i guionista Gisela Pou.

L’autora va destacar la feina de documentació que va haver de fer sobre el món del cava,  el qual l'ha fet servir com un personatge més, cosa que permet al lector, o bé endinsar-se en la trama de les famílies o bé en el procés d'elaboració del cava. Es tracta d'una història ambientada al Penedès, amb trames i enfrontaments familiars, i amb la terra i el conreu de la vinya com a fil conductor.


Durant la xerrada, Gisela Pou també va fer referència a la seva feina de guionista de sèries de televisió, com Poble Nou, Ventdelplà, Temps de silenci, El cor de la ciutat... Comentà que l’ofici d’escriure li ha ajudat a l’hora d’inventar històries, visualitzar les escenes i ser més concisa en l’escriptura. En un guió és imprescindible la tensió dramàtica, i és aquesta tensió, que també es plasma en la novel·la, la que aconsegueix atrapar el lector.

Una tarda molt agradable i interessant que es va allargar compartint una copa de cava i fent fluir converses més informals i properes.

Exposició ‘Pintures de Sara Casellas’



Del 19 de novembre al 12 de desembre podreu conèixer l’obra pictòrica de Sara Casellas, balsarenyenca i alumna del taller de pintura de l’Associació Artística de Balsareny.


Ana Pérez Hidalgo
Directora de la Biblioteca Pere Casaldàliga
Fotos: Biblioteca Pere Casaldàliga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.