divendres, 2 de novembre del 2018

Caminada per les Roques Encantades




Organitzada per Centre Excursionista de Balsareny amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny, el dimarts 30 d’octubre de 2018, 52 persones van participar en una bonica caminada per la Garrotxa. El dia va acompanyar: un airet fresquet en algun moment, però assolellat quan l’espessor del bosc ho permetia.

Els caminants van anar en autocar cap a la vall d’en Bas i van pujar fins al Santuari de la Salut, en el terme de Sant Feliu de Pallerols. Des de 1.028 m d’alçada, és un balcó espectacular amb esplèndides vistes a la vall d’en Bas, la vall d’Hostoles, l’Alta Garrotxa, el Canigó, el Montgrí, el Bassegoda, el Comanegra, el Puigmal... Tant a l’església, del segle XVII, com a la font de la Salut que té al costat, s’hi veneren imatges de la Mare de Déu de la Salut.

Després d’esmorzar, el grup va emprendre la caminada per un camí en lleugera pujada, enmig d’un bosc amb roures, alzines, bedolls i faigs enormes, cap al collet de l’Arç (1.070 m), amb vistes als cingles d’Aiats i de Cabrera. I d’allà, vorejant el pla d’Armadans, es va arribar a l’indret conegut com les “Roques Encantades” (també hi ha qui en diu “Roques Encadenades”), una clariana enmig d’una espectacular fageda en plena tardor, quan  encara les fulles no havien canviat de color, però amb el ventijol algunes ja havien caigut i anaven caient. La zona és plena de grans roques, verdes de molsa i envoltades de falgueres, algunes amb formes peculiars, que en conjunt conformen una mena de laberint encatifat de fullam,formant coves, passos estrets i amagatalls. Tot plegat és un indret màgic, on les llegendes parlen de fades, dones d’aigua, bruixes, dimonis, martinets i follets –però es devien amagar, perquè no en vam veure cap.

En acabar el recorregut per la fageda, vam tornar al santuari, on l’autocar ens va portar fins al poble de les Preses, vora Olot. Allà vam dinar, i ja de tornada cap a casa. Un dia excel·lent, i una bona sortida, per la qual cal felicitar els organitzadors.

Aquest mes de novembre ja comença un nou cicle de les caminades “A cent cap als 100”, que organitza la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del CEB i de l’Ajuntament. Aquest any compartirem passejades amb caminants de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Lliçà de Munt.  La primera sortida, el 20 de novembre, serà pel terme de Balsareny; en mesos successius ens traslladarem als altres municipis.

Sarment
Fotos: Alfred Selgas










































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.