Jordi Grané, de l’Escola Joviat de Manresa
a la
Pastisseria Bonals
En
un repòs de tardor, la finestra de l’entrevista ens porta avui a un establiment
on la feina artesana del pastís omple amb la seva dolçor, olor i gust la nostra
taula balsarenyenca.
Jordi
Grané i Rojas
va néixer a Santpedor el 4 de desembre de 1999. Va cursar l’ESO a l’Institut de
Santpedor i posteriorment es va formar professionalment cursant el Cicle
Formatiu de Grau Mitjà de Pastisseria, Forneria i Confiteria a l’Escola Joviat
de Manresa. Actualment no està estudiant, però no descarta fer-ho més endavant.
Sobre
ell mateix ens explica que el seu esport preferit és el
futbol, i que també li agrada molt córrer, caminar, anar al gimnàs i passejar
els seus gossos. Referent a la lectura, ens diu que fins ara no li ha agradat
massa llegir, ja que potser és que encara no ha trobat el llibre adequat. Pel
que fa a viatjar, ens comenta: “M’agrada viatjar a llocs calorosos i que
tinguin costa com, per exemple, Andalusia o les Illes Canàries. I en el futur m’agradaria
anar a alguna ciutat italiana a menjar pizza i pasta, ja que és el meu menjar
preferit.” I al temps de lleure li agrada veure cinema, teatre, sèries de
televisió i escoltar la ràdio.
— La pregunta obligada:
Com va anar tot això de venir a Balsareny i quan va ser la teva arribada?
— El meu primer pas per
Balsareny va ser al bar de la Piscina. Jo acabava els estudis al juny del 2017 i
em vaig posar a buscar feina, i vaig trobar aquesta feina de cambrer i cuiner
durant els 3 mesos d’estiu. Al setembre, l’Emma, qui portava el bar, em va dir
que a la Pastisseria Bonals necessitaven un treballador, i em va posar en contacte
amb la Rosa Maria. I així va anar, una cosa darrere l’altra. Actualment estic
molt content amb la meva feina. Així que al bar de la Piscina hi vaig arribar
el 18 de juny del 2017 i a la Pastisseria hi vaig començar a treballar el 14 de
setembre del mateix any.
— Coneixies ja Balsareny?
Hi tens algun vincle familiar?
— No, no hi tinc cap
vincle familiar. Del poc que coneixia de Balsareny me n’havia parlat un amic meu,
en Gerard, ja que la seva família és d’aquí, i sempre riem i fem bromes de la
casualitat que treballi en el poble de la seva família.
— Coneixies la feina
d’estar de servei de cara al públic en una Pastisseria?
-
Coneixia la feina d’obrador, ja que vaig anar a l’escola de Pastisseria, i vaig
fer pràctiques en una pastisseria de Santpedor. El que no havia fet mai és
estar al servei de cara al públic en una pastisseria, i ara que ja ho conec
també m’agrada molt.
— Tens algun antecedent
en pastisseria?
— En la meva família no
hi hagut mai cap pastisser. Per això, a casa meva, quan els vaig dir que volia
ser pastisser, els va sobtar; però em van recolzar i finalment tot ha anat molt
bé.
Josep Gudayol i Puig
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.