dijous, 1 de novembre del 2018

Judit i Ferran: pubilla i hereu

ENTREVISTA



Judit i Ferran: Pubilla i Hereu 2018-2019

El passat mes d’abril es va celebrar a Balsareny la proclamació de la nova Pubilla i el nou Hereu de Balsareny per al període 2018-2019. Els escollits van ser la Judit Capdevila i el Ferran.

El Ferran Galiano López va néixer el 14 de juliol de 2001. Està estudiant 2n de batxillerat social a l’Institut Llobregat de Sallent. Una de les coses que més li agrada fer és viatjar. Li encanta anar a llocs diversos i conèixer gent. El Ferran està ficat a l’entitat dels Geganters Els k + sonen i als Pastorets de Balsareny.

La Judit Capdevila Centellas va néixer el 14 de març de 2001. Està estudiant 2n de batxillerat científic a l’Institut Llobregat de Sallent i també estudia piano al Conservatori de Manresa. Les dues coses que li agraden més són viatjar i llegir. Actualment forma part dels Geganters i grallers de Balsareny, però ha col·laborat en més entitats del poble.

—Com és que vau decidir presentar-vos?

Judit: Quan el meu germà era hereu, vaig poder veure en què consistia això del pubillatge i de seguida vaig tenir ganes de formar-ne part.

Ferran: Jo sempre havia tingut la idea rondant-me pel cap, però gràcies a la Judit vaig tenir l’empeny de presentar-m’hi i formar part d’aquest món fantàstic, ple de gent única, que he descobert.

—Us agrada la idea que siguin dos anys de pubillatge en lloc d’un?

Ferran: Sí, em sembla perfecte, perquè et dona l’oportunitat de viure l’experiència el doble de temps.

Judit: Sí, és una gran sort, ja que pots anar a molts més llocs i gaudir millor de l'experiència.

—Quines sortides heu fet?

Ferran i Judit: Òdena, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Gironella, Manresa, la Valldan, Navàs…

—Heu conegut molta gent?

Ferran: Sí, perquè la gent és molt sociable i hem fet amistats ràpidament.

Judit: Sí, la gent que ja en forma part és molt oberta i posen les coses molt fàcils. I amb els nous que entren, et trobes en la mateixa situació i fàcilment hi fas amistat.

—Com definiríeu les primeres sensacions del pubillatge després d’haver passat el primer estiu? 

Judit: Molt bones, realment és una experiència que val la pena viure.

Ferran: molt bones; al principi estàs tu sol enmig d’un munt de gent vestida de forma estranya, de la qual no saps ni el nom, i que acaben sent una gran família.

— Us ho imaginàveu així?

Ferran: No, perquè canvia molt el fet de veure-ho des de fora al fet de ser-hi tu a dins i viure-ho en la teva pròpia pell.

Judit: Per una banda sí, però també és cert que un cop ets a dins es viu diferent.

—Teniu algun propòsit per aquests dos anys?

Judit i Ferran: Sí, anar al màxim de llocs que ens sigui possible i celebrar els 50 anys del pubillatge per la propera Festa Major.

Doncs moltes gràcies a tots dos per aquesta entrevista, que ens ha permès conèixer-vos una mica més. Esperem que durant aquests dos anys conegueu molta gent, molts pobles i us ho passeu molt bé!

Laia Riu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.