diumenge, 10 d’octubre del 2021

XIII Trobada d’amics de la Colònia Soldevila

 
Ja fa 13 anys que els amics de la Colònia Soldevila fem una trobada anual, que sempre té lloc l’últim diumenge del mes de setembre. Aquest any ha tocat fer-la a Oliana, que és on tocava haver-la fet l’any passat, que es va haver de suspendre, i l’ha organitzada l’amic Arcadi Payerols, que viu a Oliana. 

De primer vam visitar el Castell d’Oliana, que té una església dedicada a Sant Andreu, datada el 1040 i restaurada el 1978; des d’allà es pot veure una bona panoràmica d’Oliana. 




Després vàrem anar  a visitar una altra església, la de Santa Maria de Castell-llebre, en el terme d’un antic castell documentat a finals del segle X; l’indret té també unes vistes fantàstiques del pantà d’Oliana. L’església va ser des del segle XVI un important focus de devoció mariana, ja que el baró de Peramola hi va trobar una imatge de la Verge. 





La trobada va culminar amb un bon dinar, seguit d’una bona estona de tertúlia recordant els temps passats; aquest any érem 21 amics i amigues. L’any vinent, la trobada la farem a la Colònia Soldevila.


 Text i fotos: Alfred Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.