dilluns, 18 d’octubre del 2021

TEMPO: 'Baobab'

 
De la mà de la companyia de teatre "La Pera Llimonera", el passat dia 10 d'octubre, a la Sala Sindicat, vam gaudir d'una nova edició del Tempo, amb l'espectacle, "Baobab: un arbre, un bolet i un esquirol"; premiat l'any 2019 al millor espectacle de la Mostra d’Igualada, i premi de la Xarxa d'Alcover.
 

Els intèrprets, Sergi Casanovas i Pere Romagosa, representen dos venedors ambulants refugiant-se d’una gran tempesta, i ens endinsen a "Baobab"; la història d'un bolet i un esquirol, que a causa de la guerra es veuen forçats a abandonar l'arbre on viuen –un baobab–, i emprendre una gran aventura per trobar un nou arbre on poder-se estar. Amb aquesta història ens transporten al problema que viuen moltes persones arreu del món, que a conseqüència de les guerres son obligades a fugir, a refugiar-se i buscar una nova llar. Una crueltat que mai no hauria hagut de passar i que desgraciadament es repeteix massa sovint.

 
Cal remarcar, però, que en situacions com la del bolet i l'esquirol ens hi podem trobar nosaltres mateixos, ja que a part d'una guerra, que ens pot semblar llunyana, també existeixen altres causes, molt més properes, i no menys cruels, que obliguen a haver de buscar una nova llar on viure. La companyia La Pera Llimonera ens ho explica d’una manera amable, humorística i amb molta esperança. 

 
Pere Romagosa, actor i director artístic de l'obra, amb qui hem tingut el plaer de conversar, comenta que amb humor és més fàcil dir allò que a vegades més ens costa, i explica que en els seus espectacles, la companyia mira de fomentar el pensament crític, la riquesa de la diversitat, el respecte als drets humans i la preservació de la natura i la vida, i ho fa sempre en clau d'humor. Amablement ens ha cedit algunes imatges de l’espectacle per publicar-les. És important difondre la cultura i que, cadascú amb les seves eines, pugui estendre el missatge i fer-lo arribar a tothom. 

 
Un plaer! Moltíssimes gràcies i fins la propera!
 
Jordi Vilanova
Fotos: La Pera Llimonera
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.