dijous, 21 d’octubre del 2021

La veu del campanar


Aplec del Roser a Sobirana de Ferrans
 
Va tenir lloc el passat dia 2 d’octubre amb la celebració de l’Eucaristia, presidida per Mn. Joan Hokalimana, degà dels Canonges de La Seu de Manresa i concelebrada per Mn. Antoni Bonet, rector de Balsareny. Van participar-hi un bon grup de persones. 
     S’hi va fer el lliurament d’una maqueta de l’església a escala 1/30 construïda en fusta pel balsarenyenc Joan Masana Garcia l’any 1993. Quedarà a l’església. El desplaçament es va poder fer amb un microbús a partir de tres punts del municipi, a càrrec de l’Ajuntament de Balsareny, dins dels actes de la Gent Gran.
 
Benedicció de la nova imatge de Sant Roc
 
Es va fer el dimarts dia 5 d’octubre a les 4 de la tarda al pilar o oratori vora del pont del Riu, en el qual també hi ha la imatge de la Mare de Déu dels Dolors i la de Sant Joan Baptista. El motiu fou el deteriorament de la imatge amb el pas del temps i pel fet de ser a l’exterior.
     Es va fer un resum de la vida de sant Roc i també una referència a Mn. Roc Garcia, promotor de l’actual pont de la carretera d’Avinyó. Tot seguit, es va dur a terme la benedicció de la nova imatge i es va fer una pregària demanant a sant Roc que ens ajudi a superar la pandèmia del Covid-19.
     La construcció d’aquesta capelleta va molt vinculada a la que hi havia hagut a l’altre costat del riu arran d’una promesa de la casa de Puigdorca per haver salvat una persona d’haver mort ofegada.
 
Exposició manual original
 
Es podrà visitar a la Llar parroquial a la sala bisbe Pere Casaldàliga. Es tracta de tot un seguit de treballs fets a base de paper i de cartró la mar d’interessants. L’artista és una persona de la comarca de La Segarra.
     L’exposició es podrà visitar el diumenge, 24 d’octubre, des de ¾ d’ 1 del migdia (12,45) fins a les 2  i també a la tarda, des de les 5 fins a les 7.  És oberta a tothom!
 
Visita a la basílica de Sant Josep
 
Amb motiu de trobar-nos dins de l’any dedicat a sant Josep, la parròquia organitza una visita guiada a aquesta important església: la basílica de Sant Josep de la Colònia Pons. Es farà el dissabte, 30 d’octubre sortint de la plaça Roc Garcia a les 10 del matí per començar la visita a 2/4 d’11.
     El desplaçament està previst amb cotxes petits i el preu de la visita serà de 5 euros. Caldrà apuntar-se a l’estanc Casaldàliga fins al dia 28 (dijous).
 
Trobada de grups parroquials
 
Tindrà lloc el diumenge 14 de novembre a 2/4 d’11 del matí a la sala bisbe Pere de la Llar parroquial. La trobada acabarà amb la participació de l’Eucaristia de les 12 h. a l’església parroquial.
 
Pregària al cementiri 
 
El dia 1 de novembre, dilluns, a les 4 de la tarda. A l’església parroquial hi haurà l’Eucaristia a les 12 h. i l’endemà, dia 2, commemoració dels fidels difunts, a 2/4 d’11 del matí.

Decàleg de l’amabilitat
 
1.  Mira de reconèixer i respectar els drets i els mèrits dels altres, i acceptar les seves maneres de pensar encara que siguin diferents de les teves.
2.  Tracta els altres amb el mateix respecte i estima amb el qual t’agradaria que et tractessin a tu.
3.  Procura ser complaent amb els qui t’envolten quan et demanen un favor o sol·liciten la teva ajuda.
4.  Utilitza paraules com gràcies, perdó, si us plau, que et facilitaran i faran més agradable la teva relació amb els altres.
5.  Intenta descobrir en cada persona les qualitats que té. Segur que les trobaràs; et sorprendran.
6.  Acostuma’t a expressar els teus millors sentiments, no els reprimeixis. Tracta els altres amb naturalitat, amb alegria i l’afecte que espontàniament surten de tu.
7.  Acostuma’t a somriure. Mostra’t solidari, optimista i col·laborador amb les persones amb les quals convius.
8.  Pensa que si tots mirem de donar el millor de nosaltres mateixos, tots serem molt més feliços.
9.  Revisa la teva manera de fer i observar si, quan ets amable o afectuós amb els altres, et sents més bé amb tu mateix.
10.  Comprova quantes hores al dia estàs de bon humor. Si són moltes, alegra’t, perquè estàs construint un món més amable.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.