dimarts, 22 de juny del 2021

Sortida a ‘La Selva de l’Aventura’


COMISSIÓ CASALDÀLIGA



Més d'una quarantena de veïns de Balsareny, repartits durant el cap de setmana del 19 i 20 de juny de forma que es respectessin millor les respectives bombolles de convivència, van acompanyar la Comissió Pere Casaldàliga a Arbúcies, un lloc que sempre ha estat molt vinculat a les causes del bisbe i a la seva persona. Aquesta localitat va celebrar unes jornades solidàries l'any 1990 en favor de la candidatura de Pere Casaldàliga al Premi Nobel de la Pau, i des de llavors sempre ha estat participativa en el seu reconeixement. 

Amb el suport del Centre Excursionista de Balsareny, de l'AMPA de l'Institut Escola Guillem de Balsareny, del Cercle Cultural de Balsareny, de la llibreria Els Colors i de l’equip per al desenvolupament de Balsareny Educa, vam visitar "La Selva de l'Aventura", un parc en plena natura, i vam participar de les seves activitats; especialment en destaquem el "Camina descalç", activitat principal de la sortida. 

Els participants, a qui agraïm que ens acompanyessin, van poder connectar amb el terra, on cada pas era diferent a l'anterior i sempre un plaer, travessar ponts penjant entre els arbres, gaudir de la flaire del bosc i les herbes que ens envoltaven, palpar diferents textures, fer música, sensibilitzar-se en el reciclatge, i lliscar per ponts tirolesos (“tirolines”). 

El grup que hi va participar diumenge es va trobar amb una pluja intensa que queia a Balsareny just a l'hora que se'ls convocava per marxar; sense perdre l'humor ni els ànims, esperançats davant del mal temps, van emprendre el camí i van poder-se descalçar i gaudir de l'activitat i de l'espai, que va agradar molt a tothom; fins i tot algun participant ho descrivia com a “màgic”. Realment ho va ser, gràcies a tots. 

Convençuts, que mica en mica, pas a pas, com deia Pere Casaldàliga en un poema, puguem “descalçar-nos també tots de cobdícia, de por i de poder; oberts al misteri, ungits d'esperança”. 

Text: Comissió Pere Casaldàliga
Fotos: Irene Lupión / Alfred Selgas 



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.