dimarts, 15 de juny del 2021

La jove economia de Francesc - Visita Pastoral

LA VEU DEL CAMPANAR


La jove economia de Francesc

Els joves economistes i emprenedors, en síntesi, demanen:

Que, de la mateixa manera que el Covid ens ha fet desaccelerar  a tots, les grans potències mundials i institucions econòmiques desaccelerin també la seva carrera desenfrenada que asfixia la terra i els més dèbils.
Activar una comunió mundial de les tecnologies més avançades per superar la pobresa energètica. 
Salvaguarda dels béns comuns (especialment els globals com l’atmosfera, boscos, oceans, ecosistemes i biodiversitat).
Que s’eviti usar ideologies econòmiques per ofendre i descartar els pobres, malalts, minories i desafavorits de tota mena.
 Respecte al treball digne per a tots, garantit per polítiques socials.
Abolició de paradisos fiscals: que la primera resposta al món post-Covid sigui un nou pacte fiscal.
Crear noves institucions financeres mundials i reformar en sentit democràtic i inclusiu les que ja existeixen perquè ajudin el món a recuperar-se de les pobreses i desequilibris produïts per la pandèmia i es recompensin i fomentin les finances sostenibles i ètiques.
Introduir un comitè ètic independent en el govern d’empreses i bancs.
Premiar els empresaris innovadors en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental, social, espiritual i gerencial.
Assumir el compromís d’una educació de qualitat per als infants perquè el capital humà és el primer capital de tot humanisme.
Que les treballadores tinguin les mateixes oportunitats que els treballadors, valorant la presència del talent femení.
Evitar que se sostreguin recursos a les escoles i a la salut per construir armes i alimentar les guerres necessàries per vendre-les.
Els joves refermen el seu compromís a viure els millors anys de les seves energies i intel·ligències perquè l’economia de Francesc sigui cada vegada més sal i llevat de l’economia per a tots.
 
Visita Pastoral
 
Els dies 10 i 13 de juny va tenir lloc la Visita pastoral del nostre bisbe Mons. Xavier Novell a la nostra parròquia de Balsareny, visita que s’acostuma a fer cada 3 anys.
 
El bisbe es va reunir entre d’altres amb el grup de “Vida creixent”, amb els membres del Consell Pastoral parroquial i també amb els del Grup evangelitzador. Van ser unes trobades ben interessants per parlar de la marxa pastoral de la nostra parròquia, tot fent un canvi d’impressions.
 
Fou el diumenge, dia 13 de juny, que va presidir l’Eucaristia de les 12 del migdia a l’església parroquial, acompanyat dels feligresos, dels infants de la catequesi  i dels escolans. Va aprofitar l’homilia per donar relleu a la importància de ser evangelitzats i alhora d’evangelitzar a partir de les imatges de l’evangeli del dia: de la llavor del blat i del gra de mostassa.
 
En acabar la celebració, tot sortint a la plaça, va aprofitar per saludar personalment a tothom qui va voler.
 
Confiem i esperem que la visita pastoral hagi estat profitosa.
                                                       
Mn. Antoni Bonet i Trilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.