dilluns, 22 de febrer del 2021

Una crida per acréixer el nombre de socis

ASSEMBLEA GENERAL CCB 2021
 
Quan es complien 45 anys de la fundació del CCB i del primer número del nostre butlletí, el dissabte 30 de gener vam celebrar telemàticament l’assemblea general ordinària que durant el 2020, a causa de la pandèmia, vam haver d’anar ajornant amb l’esperança de poder-la celebrar presencialment.
 
L’assemblea va aprovar l’acta anterior, de 31 de maig de 2019, i va ratificar, renovant-la, la composició de la junta que va sorgir d’aquella assemblea, i que roman sense canvis. També va modificar els articles 10 i 17 dels estatuts socials, afegint-hi un punt 3 que regula la possibilitat de celebrar reunions telemàtiques, tant de l’assemblea en cas de força major, com de la junta directiva.
 
Es va ratificar la participació del CCB en la plataforma Balsareny Educa, arran de la qual es va constituir la Comissió Pere Casaldàliga en el marc del Cercle Cultural, així com les seccions de Voluntariat i de Recuperació de la Memòria Històrica, en les quals el Cercle també col·labora activament; i la implementació del grup de facebook Esgriolem! , secció del CCB que va néixer en paral·lel a la proposta de Balsareny Educa de crear un espai de participació ciutadana on fer propostes i debats de temes d’interès local.
 
La Comissió Pere Casaldàliga va informar de les seves activitats d’ençà que es va constituir arran d’una proposta a Esgriolem!, i que amb el suport de la família Casaldàliga, la fundació Araguaia, Balsareny Educa i altres entitats, promou la difusió de la figura del bisbe Pere i de les seves causes arreu del món i en especial el seu vincle natal amb Balsareny. Entre altres activitats, es va fer actes amb motiu de la defunció del pare Pere, tant a Balsareny com en altres poblacions catalanes, i se’n preparen de nous; es va muntar l’exposició sobre les Causes al Casino i després a l’Escola Guillem; i s’ha presentat la proposta de creació d’un itinerari pel poble, les Petjades de Pere Casaldàliga, mentre es prepara la creació de la Fundació Pere Casaldàliga. També s’ha creat una comissió d’Educació que promou la presència de la persona i l’obra del bisbe Pere a les escoles.
 
Els Astroamics van informar que han complert deu anys, i que no ho han pogut celebrar per la pandèmia. El 30 de gener de 2021 eren 303 membres, dels quals el 26% són dones. Tenen 2.701 seguidors a Twitter (creixement +41%) i 784 seguidors a Facebook (+24%); també es comuniquen per email, Whatsapp i Telegram i per la pròpia pàgina web, així com pel periòdic online Astronoticias.  Des de juny de 2019 es van programar 23 activitats (18 abans de la pandèmia i 5 aprofitant el desconfinament estival): 18 eren sortides d’observació amb telescopi, de les quals 4 foren suspeses pel mal temps; i es van fer 5 acampades astronòmiques, dues de les quals l’estiu del 2020. També s’ha col·laborat amb la UOC i amb l’Observatori de Castelltallat, i s’ha penjat a internet en obert “El follet de les estrelles”. Continuen preocupats per la contaminació lumínica, incrementada pels nous fanals de leds de llum blanca; i lamenten la desaparició de l’Associació Astronòmica Sant Cugat – Valldoreix, a la qual estaven agermanats.
 
La Garsa va explicar la publicació del portal del Comerç a Balsareny, amb més de 300 establiments definits al llarg de la història del poble identificats en un mapa interactiu i en un procés obert de recollida de material gràfic. I la constitució d’una secció de Recuperació de la Memòria Històrica dintre de Balsareny Educa, que reflectirà els seus treballs (entrevistes personals, recopilació de material gràfic i documental sobre història, vida local, tradicions, cultura, esports, etc.) en una pàgina web que és a punt de ser presentada al públic, i que es preveu que integrarà, entre altres, el recull de fotografies històriques que el CCB va cedir fa anys a la Biblioteca, més un recull d’informacions publicades al Sarment al llarg dels seus 45 anys d’història.
 
El Sarment va explicar que com cada any ha anat publicant els onze butlletins, que la majoria dels mesos consten de 20 pàgines (i l’extra del número 500 en va tenir 36), a més de publicar els textos, acompanyats quan escau de reportatges fotogràfics més extensos, a l’edició digital del blog i a la pàgina de facebook d’Esgriolem! i compartir-ho amb altres llocs de les xarxes socials. 
 
Tota aquesta activitat suposa unes despeses, i en els darrers anys els costos de la confecció del Sarment s’han multiplicat, mentre que la quota de soci del CCB s’ha mantingut inalterada els últims dotze anys i les subvencions s’han anat reduint. Els estats de comptes de 2019 i 2020 han presentat pèrdues (1.539,65 € i 1.409,62 €, respectivament), que s’aplicaran al romanent d’exercicis anteriors.
 
Per això l’assemblea ha valorat que, per garantir la continuïtat del butlletí sense haver-ne de retallar la paginació, i a fi de permetre que el CCB pugui seguir col·laborant en activitats d’interès popular tan diverses, i incrementar-les si pot ser, calia augmentar la quota de soci en 2 euros, de manera que per al present 2021 quedarà establerta en 21 euros anuals, i alhora intentar acréixer el nombre de membres de l’associació. Agraïm la comprensió dels socis, els exhortem a continuar donant-nos suport i a ajudar-nos a trobar nous associats per poder mantenir una activitat que ja porta 45 anys. Gràcies i endavant!  
 
La Junta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.