dimecres, 17 de febrer del 2021

La biblioteca en pandèmia: dades estadístiques 2020



Volem compartir les dades estadístiques de la Biblioteca de 2020. Un any complicat, en què hem hagut d’estar uns mesos tancats, hem reduït serveis i aforament, no hem pogut fer les visites escolars, hem deixat de visitar setmanalment els avis i les àvies de la Residència, i un llarg etcètera.

Malgrat tot això, i seguint sempre les exigències del ProCiCat, la Biblioteca s’ha adaptat a aquesta realitat procurant ser al màxim d’útils per a la població de Balsareny. Estem ajudant a fer tràmits ‘fàcils’ amb les administracions, hem incidit en la nostra tasca de recomanació de lectures i hem estat, i estem, tan propers com és possible als nostres usuaris.

Volem destacar el servei de préstec, que ha estat força actiu durant aquests mesos. I és que la lectura està servint de companyia a moltes persones durant aquest temps de pandèmia. Als lectors ja habituals, s’han afegit altres persones que havien deixat l’hàbit lector o que mai no l’havien tingut.
A nivell general, les biblioteques han mantingut un alt nivell de préstecs tant presencials com virtuals. En aquest darrer cas, el nombre de préstecs virtuals a les biblioteques públiques de Catalunya (a través del servei eBiblioCAT) es va incrementar en un 336 % durant el confinament.

Confiem que ben aviat puguem reprendre totes les nostres activitats, i tornem a ser aquell servei públic viu i obert a tothom.

Vine a la Biblioteca i fes la teva recomanació

A la sala infantil de la Biblioteca tenim una caixa preparada perquè els infants hi posin el conte que més els ha agradat dels que s’han endut en préstec. Així, altres nens i nenes podran llegir aquell conte que tant ha agradat. Us animeu a deixar la vostra recomanació?



Ana M. Pérez Hidalgo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.