divendres, 5 de febrer del 2021

El 14-F hem de tornar a votar

 
El nostre Sarment compleix 45 anys aquest mes de febrer; ja hem entrat, doncs, en el 46è de la nostra trajectòria. El butlletí va néixer el febrer de 1976, en l’immediat postfranquisme, en temps encara predemocràtics; i els qui recordeu o conserveu aquells vells fulls ciclostilats, recordareu com les nostres pàgines van explicar el significat dels referèndums de la Constitució del 78 i com funcionarien les noves institucions democràtiques, el Congrés i el Senat espanyols, els ajuntaments, el Parlament de Catalunya, la llei d’Hondt...  Des de llavors, els balsarenyencs hem viscut molts processos electorals, i des de les nostres pàgines sempre els hem anat anunciant i analitzant. I ho hem fet des d’unes premisses que no han variat mai: el respecte als valors democràtics, la sensibilitat social i el catalanisme, amb la defensa de les institucions, la llengua i la cultura del nostre país.
 
Aquest editorial el volíem publicar en el butlletí de gener, però quan el Govern va decidir ajornar les eleccions fins al maig a causa de la situació sanitària, el vam retirar. Després, quan ja teníem el Sarment en premsa, el TSJC, com és sabut, va anul·lar el decret d’ajornament i va establir que els comicis es celebressin el 14 de febrer tal com estava inicialment previst. Publiquem, doncs, l’editorial al nostre blog, i ja comentarem els resultats en el butlletí de febrer.
 
Amb totes les seves insòlites particularitats –la inhabilitació judicial del president de la Generalitat, les incerteses de la pandèmia, els decrets de convocatòria i ajornament i la posterior anul·lació judicial de l’ajornament–, aquestes eleccions són tan importants com sempre. Caldrà escoltar els programes i les propostes dels diferents partits, i votar en conseqüència per saber com queda estructurat l’arc parlamentari, reflex d’una voluntat popular que s’hauria de respectar sempre; i veure a partir d’aquí quines aliances poden establir els partits, i amb quin grau de cohesió. I que governin, i que els deixin governar, i que ho facin bé, que fa molta falta.
 
Cal, per tant, participar-hi sense por, respectant les lògiques mesures de seguretat que s’establiran. Nosaltres, com de costum, i des dels nostres principis inequívocs al llarg dels anys, no prenem partit en concret per ningú, però com sempre exhortem tothom que vagi a complir amb el seu deure ciutadà, i que cadascú voti en consciència. I que tinguem sort com a país i salut com a persones.
 
CCB   

Annex: Informació que l'Ajuntament ha fet pública avui sobre el canvi d'ubicació de les meses electorals:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.