dilluns, 8 de febrer del 2021

Continuació del reportatge sobre les obres de la resclosa dels Manresans

Darrera actualització del reportatge fotogràfic de l'Alfred Selgas sobre les obres a la resclosa dels Manresans. 

Fotos del dia 8 de febrer

Avui, ja acabat el reforç de la vora del camí de la dreta –on sembla que encara hi han de plantar alguns arbres–, l’excavadora ha començat de desmuntar el camí provisional de sobre el riu, mentre que havien tancat les comportes de la síquia per evitar que hi baixés aigua bruta de terra. Diríem que l’obra està pràcticament acabada. 













Fotos del dia 4 de febrer

El dia 4 de febrer feien un espigó per afermar la riba dreta del Llobregat més amunt de la resclosa. En comptes d’arribar-hi des de la Rabeia –com estava inicialment previst, segons havien explicat a la reunió del 16 d’octubre–, finalment sembla que s’ha trobat una solució millor: la màquina excavadora ha passat des de la riba esquerra, per damunt del riu per l’accés provisional que ja s’havia fet per treballar a la resclosa, i que ara ja arriba a l’altra banda. Per poder treballar a la zona on estan fent l’espigó, han eixamplat el camí guanyant espai al riu. Tot fa pensar que les obres han entrat a la fase final.














Fotos del dia 1 de febrer

L’u de febrer ja es podia observar que s’ha retirat la canonada provisional que portava l’aigua a la boca de la síquia, perquè la part de la resclosa que hi condueix ja està arreglada. Hi han posat un espigó de lloses de pedra per la banda del marge a fi de protegir-lo d’esllavissades. Agraïm al personal de l’obra la seva amabilitat en tirar algunes fotografies de l’interior de la boca de la síquia, dintre de la caseta –sense aigua–, que permet veure’n l’alçada, superior a la d’una persona a peu dret, i com és la comporta que regula el pas de l’aigua, que a partir d’aquest indret baixa canalitzada de forma subterrània per sota del camí de la resclosa, fins que reapareix uns 700 metres més avall. És una perfecta exclusiva, ja que aquestes imatges no les havíem pogut veure mai fins ara. 















Recordem que totes aquestes notes les fem a partir de les observacions pròpies, ja que no disposem d’informació oficial actualitzada sobre el progrés de les obres. Podeu veure el reportatge fotogràfic complet  en aquest enllaç . 
 
Sarment
Fotos: A. Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.