dilluns, 22 de febrer del 2021

Dos nous números de ‘Perifèria’

 

 
Des del 2014, dos balsarenyencs, Joan Albert Vicens Folgueira i Jordi Corominas Escudé publiquen la revista ‘Perifèria’, subtitulada ‘Cristianisme, Postmodernitat, Globalització’ , que vol ser un espai per a la reflexió i  l'intercanvi d'idees obert als cristians de totes les esglésies i confessions, als que no tenen cap església, als cristians dissidents i també als que no són cristians, però s'interessen pel cristianisme o hi volen dialogar. La revista és en format digital  (https://www.revistaperiferia.org/natura.html ), publica un número a l’any en català i en castellà, i hom s’hi pot subscriure de forma totalment gratuïta.
 
El número 7 de la publicació, corresponent al 2020, tracta sobre la pandèmia de la covid-19, i en recull un munt de reflexions filosòfiques, polítiques, culturals, pedagògiques i ètiques de gran interès. Les podeu llegir en aquest enllaç:  https://www.revistaperiferia.org/72020-pandegravemia.html 
 
I a començaments de febrer ha sortit el número 8, que és el de l’any 2021, i que tracta sobre la Natura. També hi trobareu una pila d’articles, analítics i profunds, molt recomanables. Els podeu trobar íntegres en aquest enllaç .
 
La revista compta amb diverses seccions, i en voldríem destacar especialment una, la que està dedicada a Pere Casaldàliga, i que conté, entre altres, un espai dedicat a la biografia dels bisbe Pere i a les seves causes; un altre que conté enllaços a la seva biblioteca gratuïta i a llocs on accedir a les seves obres; un que es diu “casa pairal” amb textos i imatges sobre São Félix do Araguaia i Balsareny; sobre la celebració dels 90 anys del bisbe l’any 2018, i sobre la seva mort l’any passat; i un sobre la Fundació Pere Casaldàliga.
 
En un altra secció, “Personatges perifèrics” hi ha apunts biogràfics de diferents persones, entre les quals destaquem, per la seva vinculació al Sarment, els esments a Ramon Cabana i Pere Juncadella. També hi ha un àmbit sobre “Art perifèric” i una miscel·lània amb nombrosos enllaços d’interès. Per l’interès dels articles que s’hi publiquen, i per tot plegat, ens plau de fer-nos-en ressò i recomanar-ne la lectura.
 
R. Carreté
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.