dimarts, 5 de maig del 2015

La candidatura ‘Gent de Balsareny’ celebra el Primer de Maig amb una arrossada popular a la plaça de l'Església


La candidatura per a les properes eleccions municipals del 24 de maig, "Gent de Balsareny", va celebrar, el passat dia 1 de maig, una arrossada popular a la plaça de l'Església amb motiu de celebració de la figura de tots els treballadors i treballadores del poble de Balsareny.




De bon matí, els organitzadors van congregar-se a la plaça per tal d’iniciar el muntatge de tot l'esdeveniment, que s'allargaria durant tot el dia del Primer de Maig. Des de les deu del matí es va instal·lar una paradeta de venda de llibres sobre el moviment obrer i es va muntar una exposició fotogràfica i informativa sobre la història del món del treball. Al migdia, els membres de la candidatura van pujar a l'escenari per tal d'iniciar la lectura d'un manifest que van preparar per al Primer de Maig; seguidament, es va iniciar la lectura de diversos textos i poemes reivindicatius de diferents autors emblemàtics, amb el tema del poble i la llibertat, i en defensa del treball digne, acompanyats pels acords de guitarra de l'Antonio, un virtuós guitarrista que es va prestar a col·laborar amb l’organització.






La jornada va ser amenitzada amb la música de Tomás Merinero, locutor a "Ràdio Balsareny", que també va col·laborar punxant, durant tot el matí, diversos temes i cançons populars relacionades amb el motiu de celebració de l'esdeveniment. De forma esporàdica i constant, diversos veïns i veïnes del poble, encuriosits i animats per la seva música i la seva veu, es van acostar a la plaça de l'Església per participar de tot allò que s'anava coent al poble en aquella jornada festiva.





Durant l'hora del dinar, que es va iniciar sobre les dues de la tarda i va ser el punt de major assistència de tota la celebració, es van congregar prop de 130 balsarenyencs i balsarenyenques per degustar, tots junts, l'arròs que havia preparat la candidatura en col·laboració amb diversos familiars i amics. També hi havia instal·lada una paradeta de venda de begudes, refrescos, vi i cervesa, perquè els assistents poguessin atenuar la seva set en aquella calorosa jornada. El menú d'aquest dinar popular de germanor va consistir en un plat d'arròs amb carn, amanida, síndria i meló i, en acabat, cafè, tot pel preu de cinc euros, prèvia adquisició del tiquet. 




Després del dinar, i durant l'hora del cafè, la candidatura va tornar a pujar a l'estrada per agrair l'assistència a tots aquells que es van reunir aquell dia a la plaça. Es va fer una relectura dels textos i poemes i, tot seguit, es va donar pas a l'inici del cafè col·loqui que s'havia preparat per a l'ocasió, amb el tema "Dona, treball i societat", que va comptar amb la participació i opinions de diverses ponents del poble, a més a més de la intervenció dels assistents, que també van poder dir-hi la seva; debat que va ser moderat per membres de la candidatura. 

Per concloure aquesta jornada festiva, sobre les cinc de la tarda es va iniciar el concert de Nelson Poblete, un cantautor xilè que, guitarra en mà per la seva passió, la música, i barret al cap per la calor que feia a aquelles hores, va oferir al públic assistent el seu repertori de cançons pròpies, juntament amb diverses versions conegudes, sobre la temàtica del treball, la revolució i històries personals diverses. Poblete és un músic itinerant que actualment viu a Barcelona i que podeu veure tocant a llocs com el Bar Astrolabi de la ciutat, o al Park Güell, ja que és el president de l'Associació de Músics i Artistes del Park Güell.



Tota la candidatura "Gent de Balsareny" i els organitzadors que ens van ajudar ens mostrem molt contents i animats amb la participació i l'assistència amb què va comptar l'esdeveniment durant tot el dia. Aprofitem l'avinentesa per agrair públicament a tots els col·laboradors la seva ajuda desinteressada; i donem les gràcies, també, a tots els veïns i veïnes que es van acostar a la plaça de l'Església per celebrar, tots junts i units, aquest Primer de Maig, dia del Treball. En vista de l'èxit de la celebració, des de "Gent de Balsareny" considerem i creiem convenient que, amb les ganes i l'esforç pertinent, podem fer que una jornada conjunta de celebració com la que va viure Balsareny el passat divendres 1 de maig es torni una tradició que convindria repetir al nostre poble any rere any.

Gràcies a tots per fer-ho possible!

Text i fotos: Gent de Balsareny


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.