diumenge, 10 de maig del 2015

Eleccions municipals 2015 - Qüestionari


Gent de Balsareny – Entesa (GdB-E)


1. ALBERT NEIRO ROMAN. 2. JORGE AGUILERA RUIZ. 3. ALBERT OTERO BONET. 4. MARIOLA FABIÁN JURADO. 5. AIDA PÉREZ DÍAZ. 6. AGUSTÍ CODINA FERNADEZ. 7. JOSE ROLDAN RAJA. 8. MARIA ISABEL ANDREU I NEBOT. 9. SERGI MONTAGUT BACARDIT. 10. SOCORRO MACIAS SORIANO. 11. LLUIS MAS GRANADOS. Suplents: 1. SÍLVIA SERRA CANDÀLIGA. 2. LAURA RODRIGUEZ ESPINAR. 3. JOSÉ JUAN CRUZ HERRERIAS


1/ Quines són, resumidament, les vostres propostes d'actuació sobre aquestes àrees de govern?
           
          Economia, indústria, comerç i turisme

Auditoria Interna.
Impulsar campanyes de fidelització i promoció del comerç local. 
Creació d’un Pla d’ocupació i de la figura d’un DIM (Dinamitzador industrial municipal) i insertor laboral.
Controlar les contractes de l’ajuntament, per gestionar-les de forma transparent, i crear bosses de treball.
Elaboració de pressupostos participatius.

Governació i seguretat ciutadana

Optimitzar la gestió dels vigilants locals i la brigada municipal, per millorar el servei.

Urbanisme i obres

Crear un cens d’habitatges buits i de blocs sense acabar, determinar la seva propietat i les possibles intervencions a realitzar. El seu objectiu seria promocionar lloguers a preus assequibles.
Detecció i eliminació de barreres arquitectòniques (Passos de vianants i voreres).      

Sanitat, salut i benestar social

Ampliar els recursos humans i els mitjans tècnics a les persones amb dependència, infants i a les famílies.
Incloure la figura d’un educador social.

Ensenyament

Impulsar i potenciar l’acostament de les entitats a l’escola.

Cultura, esport, joventut i festes

Crear la figura d’un dinamitzador cultural adreçat a les entitats i altres estaments del poble.
Ampliar l’arxiu històric local existent i impulsar la creació del museu de la història de Balsareny.
En reconeixement de la tasca del primer alcalde democràtic després de la transició, Eugenio Barranco, posari el seu nom al poliesportiu municipal.
Potenciar l’esport base existent, incentivant i reactivant l’esport de base des de l’escola.
Millorar les festes locals augmentant la participació de la població.

Altres

Fidelització per als usuaris de la deixalleria, amb descomptes en el rebut de l’aigua o les escombraries.
Implementació de l’enllumenat Led, i eliminació progressiva de l’enllumenat de sodi (taronja).

2/ En cas que no sortís cap grup amb majoria absoluta, amb quin dels altres grups us sentiríeu més còmodes per pactar un equip de govern?

Amb el grup que acceptés les nostres propostes programàtiques. Hem elaborat un programa amb compromís de compliment; si hi ha algun grup que s’adhereix a complir-lo i hi ha uns acords, no hi hauria problema amb pactar; sempre que un pacte suposi una retallada del nostre programa, aquest pacte serà declinat.  Entenem que la gent ens confiarà el seu vot per governar i així implementar el nostre programa. I per això considerem que qualsevol vulneració d’aquest per motius contractuals amb un altre grup municipal constituiria una vulneració de la confiança que l’elector ha posat en nosaltres.

3/ Quina serà la vostra posició com a Ajuntament respecte al procés sobiranista? Heu subscrit o penseu subscriure el document que l’ANC ha presentat a les diferents candidatures?

No l’hem subscrit, perquè vam elaborar una resolució alternativa i pròpia, que us adjuntem (1). Aquesta resolució ja la coneix l’ANC, i està penjada a la nostra pàgina de Facebook “Gent de Balsareny”. 

4/ Per què us hem de votar a vosaltres? Quin és el vostre factor diferencial respecte a les altres candidatures?

El nostre codi ètic, que vam aprovar en assemblea, i que forma part inherent del nostre programa. És un codi de tres punts, on ens comprometem a aplicar programes de transparència, d’informació, participació, limitació de mandats etc. Us el passem per a la seva publicació (2).
També perquè som l’únic grup municipal que fa una aposta per un programa de rescat social que prioritza les necessitats de la gent normal i corrent de Balsareny, per sobre dels interessos dels partits tradicionals. Gent de Balsareny volem implementar una nova forma de fer política des de baix.

(1)        La nostra resolució sobre l’ANC ja la teniu a la publicació del Sarment sobre l’acte del 27S (aquí)

(2)        El nostre codi ètic és el següent:

1- En primer lloc, ens comprometem a aplicar programes de transparència, com per exemple la publicació de salaris i dietes, la publicació dels contractes, les concessions i els convenis de l'Ajuntament amb el sector privat i la realització d'una Audiència Pública trimestral on l'equip de govern rendeixi comptes al poble de Balsareny, que permetin a la ciutadania de Balsareny estar informada i controlar que no es cometin activitats de corrupció al nostre Ajuntament.
2- En segon lloc, ens comprometem a implementar mesures de participació ciutadana en els processos de debat i de presa de decisió de tots els aspectes transcendents per al poble; com són per exemple la discussió i aprovació del pressupost anual i la creació d'espais de debat directe entre les persones i l'Ajuntament, per tal de trencar amb l'hermetisme actual i potenciar la comunicació i la relació entre els veïns i l'Ajuntament.
3- I en tercer lloc, ens comprometem a formar un govern responsable que prioritzi les necessitats dels veïns i veïnes del poble per sobre dels interessos privats; amb mesures com la limitació de l'activitat de l'alcalde i els regidors a dos mandats consecutius, la rendició de comptes d'aquests a l'Assemblea Gent de Balsareny, de la que seran portaveus, i el ferm compromís de sinceritat i compliment amb el nostre programa de govern.


Gent de Balsareny – Entesa (GdB-E)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.