diumenge, 10 de maig del 2015

Eleccions Municipals 2015 - Qüestionari


Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC - AM)


1. ISIDRE VIU PAYEROLS. 2. MARIA ÀNGELS ROVIRA RODRÍGUEZ. 3. QUERALT PUIG CASTANYÉ. 4. NEUS ORRIOLS ALSINA. 5. SEBASTIÀ CODINA CALVERAS. 6. ANNA SOLDEVILA PICADO. 7. JOSEP MARIA SOLER CAMPS. 8. JOAN PRAT XARPELL. 9. RAMON DUOCASTELLA VILADRICH. 10. CONXITA CALVET VILASECA. 11. JOSEP BRUCH SELLARES.
Suplents: 1. FRANCESC SOLDEVILA MUNNÉ. 2. JOAQUIM ABADAL MAURI. 3. JOSEFINA CASTANYÉ FONT


1/ Quines són, resumidament, les vostres propostes d’actuació sobre aquestes àrees de govern?

Economia, indústria, comerç i turisme

Prendrem mesures per reactivar i incentivar el comerç i la indústria local.
Donarem agilitat i orientació en els tràmits administratius.
Treballarem per ubicar fires, festes i mercats en diferents indrets del poble per tal que siguin oportunitat per als comerciants locals.
En turisme, volem posar fil a l’agulla al Museu del Traginer, que juntament amb la festa ens ha de servir per donar un impuls turístic durant tot l’any.

Governació i seguretat ciutadana

Fomentarem la transparència, la participació i la informació (aprovant el Reglament Orgànic Municipal). Impulsarem l’agilitat, l’eficàcia i l’eficiència en la gestió de recursos, tràmits i projectes.
Volem potenciar els consells participatius de tots els sectors per tal que ens donin suport en la tasca de bon govern.
Limitarem els nostres candidats a un màxim de dos mandats consecutius.
Treballarem per establir la vigilància local les 24 hores i la instal·lació de càmeres de vigilància en llocs estratègics per evitar furts, actes vandàlics i actituds incíviques.

Urbanisme i obres

Volem endreçar urbanísticament Balsareny, cercant solucions per les moltes obres no finalitzades, façanes en mal estat... Fomentar l’ús d’espais públics adequant-los a les necessitats. Proposar millores en la circulació viària i reduir les barreres arquitectòniques.

Sanitat, salut i benestar social

Incorporació de l’educador social.
Vetllar per les persones que es trobin en situació d’exclusió social.
Donar suport a cuidadors i voluntaris.
Desplegar uns serveis òptims d’atenció domiciliària i teleassistència.
Promocionar estils de vida saludables.
Estudiar la viabilitat d’instal·lar un desfibril·lador.
Gestionar mesures per combatre plagues.

Ensenyament

Ens implicarem en el projecte educatiu de la nostra escola i conjuntament promourem ofertes formatives i de lleure que atenguin les necessitats dels infants.
Plantejarem uns horaris de la llar d’infants que ens permetin conciliar vides laborals i familiars. Procurarem garantir el servei de menjador.
Racionalitzarem el sistema tarifari dels ensenyaments musicals.

Cultura, esport, joventut i festes

Enfortirem els diferents Consells i les entitats, amb l’objectiu de crear dinàmiques de participació, de treball ben fet i d'identitat cultural.
Volem mantenir, potenciar i modernitzar les festes existents.
Posar a disposició els equipaments necessaris per tal que es puguin dur a terme les seves activitats.

Altres

Noves tecnologies i medi ambient. Treballarem per promoure la instal·lació de fibra òptica a tot el poble, dotar els equipaments municipals de connexió gratuïta a Internet (zona Wifi) i, si és possible, alguna altra zona.
Volem millorar els espais naturals,  fer complir l’ordenança de tinença d’animals de companyia i, sobretot, informar la població sobre el projecte dels dipòsits de gas. Saber-ne els beneficis o perjudicis i l’impacte que puguin comportar, per determinar la possibilitat d’actuació des de l’Ajuntament i des de la població.

2/ En cas que no sortís cap grup amb majoria absoluta, amb quin dels altres grups us sentiríeu més còmodes per pactar un equip de govern?

Fer supòsits en aquest tema és arriscat perquè els resultats reals encara no hi són i es poden plantejar escenaris molt diversos. D’entrada estem oberts a pactar amb tothom, en alguns temes la nostra posició està molt definida i per tant els possibles socis saben molt bé els mínims per arribar a acords.

3/ Quina serà la vostra posició com a Ajuntament respecte al procés sobiranista? Heu subscrit o penseu subscriure el document que l’ANC ha presentat a les diferents candidatures?

La nostra posició respecte al procés sobiranista ha estat sempre ben clara: estem compromesos amb el procés.
Creiem en un projecte de país que aspira a resoldre els problemes socials, econòmics i culturals dels ciutadans amb les eines i els recursos adequats.
Per això, hem subscrit el document que l'ANC ens ha presentat i estem molt d’acord amb els quatre punts que s’hi plantegen. Si som a l’Ajuntament, tant al govern com també a la oposició, farem i promourem totes aquelles actuacions que donin legitimitat, fortalesa i suport al procés. 

4/ Per què us hem de votar a vosaltres? Quin és el vostre factor  diferencial respecte a les altres candidatures?

Sovint el votant pot pensar que els projectes de poble de les diferents agrupacions poden arribar a assemblar-se. Tothom vol treballar per millorar el seu poble, això és evident. És cert que amb quatre línies no podem convèncer un votant, però sí que volem demanar un vot responsable.
Proposem un projecte amb el valor de la il·lusió, de la participació de la gent no només quan s'ha de dipositar el vot, sinó durant tota la legislatura. I el valor de la sinceritat, del realisme i  al mateix temps un xic d'utopia, que és allò que ens fa avançar com a poble i com a comunitat. Som un grup equilibrat, amb representació del poble i dels barris, amb coneixements del món local i amb experiència, transparents, participatius i amb ganes de fer efectius els compromisos electorals. Estem preparats.
Són valors que ens defineixen des de sempre, sense demagògies ni enganys. Som un grup compromès; per això demanem un vot que es comprometi amb el poble, que defensi els interessos de tots. Volem que en les properes eleccions el votant pugui veure uns programes electorals ben diferents dels que anem arrossegant durant anys: volem avançar!


Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.