dijous, 30 d’abril del 2015

L'Escola de Música més enllà de l'edifici

















El mes passat us parlàvem de com l’Escola de Música  també té raó de ser més enllà de l’edat d’escolarització; aquest mes volem explicar-vos com l’escola s’obre més enllà de l’edifici que la conté. En efecte, la planta que ocupem a l’edifici d’entitats està molt ben condicionada per a la funció a què està destinada i ens en sentim ben orgullosos, però no és pas l’únic lloc on desenvolupem la nostra tasca; l’Escola de Música incideix plenament en la vida cultural del poble cada vegada que surt de l’edifici. Això s’esdevé sovint, sobretot els dos propers mesos.

Us posem a manera d’agenda les nostres sortides d’aquestes setmanes que vénen.

El dijous 7 de maig de bon matí en Sergi i en Pau, professors de vent fusta i percussió respectivament, ja seran a l’Escola Guillem disposats a mostrar el clarinet, el saxo, la bateria i el xilòfon als nens i nenes de P3, P4 i P5. L’experiència es repetirà el dimarts 19 de maig. La tarda de l'11 de maig altres alumnes podran veure de prop la guitarra tal com la mostrarà el nostre professor Marc Borau.

El diumenge dia 17, tots podreu gaudir d’una experiència a la qual esteu especialment convidats: l’acte anomenant Vols ser músic per una estona? Cal conèixer els instruments de prop i us preguntem a tota la família, pares i nens, si us faria il·lusió provar de tocar un instrument. Si és que sí, veniu al Sindicat a les onze: ens dividirem en tres grups i provarem de tocar el saxo, el clarinet, el violí, la bateria i el xilòfon …, a veure què sona.

La setmana següent, entre el 18 i el 22 de maig, serà de portes obertes; és a dir, cada alumne podrà convidar un amic a venir a l’escola dins l’horari habitual i viure conjuntament l’experiència.

Més endavant, el dijous 28 de maig, tots els alumnes de l’Escola Guillem aniran al Sindicat i veuran i escoltaran tots els instruments i tota la música que fem des de l’Escola. La setmana següent, el 7 de juny, i emmarcats en el Dia de l’Associacionisme Cultural, oferirem una breu actuació a mig matí al Sindicat.

Ja en la penúltima setmana de curs farem les audicions, els dies 16, 17 i 18. Són les sessions dedicades als instrumentistes i conjunts instrumentals, on es manifesta clarament el progrés que s’ha fet amb l’esforç continuat.

Finalment, la gran cloenda serà el Concert de Fi de Curs al Sindicat el diumenge 21 de juny; és el nostre gran dia, molta part de la feina col·lectiva feta durant el curs es mostra a l’escenari amb dimensió d’espectacle. 

Ja veieu que n’hi ha per donar i per vendre. Us hi esperem a tots!

Escola Municipal de Música




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.