dilluns, 20 de març del 2023

Tempo: ‘Lumière’

 
El passat dia 5 de març, la sala Sindicat va oferir una nova edició del Cicle d'espectacles familiars Tempo, presentant l’obra Lumière, de la companyia Txema Muñoz.
 
Un espectacle que ha visitat, amb gran èxit, països com Singapur, Alemanya, Romania, Itàlia... i que arriba a Balsareny, presentat per la nostra dinamitzadora cultural Elisa Jorba, a qui agraïm la seva dedicació en favor de la cultura al nostre poble.

 
Lumière és una enginyosa representació, amb una mescla de màgia, mim i  humor gestual, que ens mostra un personatge que sembla haver sortit d'un film mut de Charlie Chaplin o Buster Keaton.
 
El mag Txema Muñoz interpreta un noi en una estació, que espera el tren de la seva vida, transmetent tendresa, humor i bones vibracions. Moments màgics dalt l'escenari mitjançant una jaqueta, una ampolla d'aigua, un paraigua o una bombeta que il·lumina cada idea, o bé quan veiem una reproducció en petit del que passa a l'escenari. 

 
Un espectacle mut, imaginatiu i ple de sentiments; amb valors positius que t'allunyen de les presses i les interferències de la vida, i on no calen les paraules per connectar amb el públic.+
 
El muntatge està inspirat en els famosos germans Lumière, amb la seva pel·lícula muda L'arribada d'un tren a l'estació de la ciutat”, de l'any 1895. Per això tot el vestuari i l’escenografia és en blanc i negre, en homenatge a aquells físics, inventors i directors francesos. 

 
Felicitats a la companyia Txema Muñoz per l'espectacle; i gràcies, una vegada més, als organitzadors del Tempo i a tots els que treballen fent costat a aquest Cicle d'espectacles. Ens retrobem novament el proper diumenge dia 2 d'abril amb una nova edició.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Cia. Txema Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.