dimarts, 17 de gener del 2023

Carta de comiat al Papa Benet

LA VEU DEL CAMPANAR
 
 
Benvolgut Benet XVI: fou el darrer dia del mes de febrer de l’any 2013, en plena quaresma, que us vau acomiadar de tots nosaltres com a Papa. Ens ho vau fer saber el dia 11 de febrer, festa de la Mare de Déu de Lourdes. Les vostres darreres paraules van ser de gràcies, i al mateix temps d’esperança en l’Església que Crist continuarà guiant.
 
Jo, per part meva, també vull donar-vos les gràcies per la vostra vida dedicada a l’Església al llarg d’aquests 8 anys tot acceptant el ministeri de Pere quan esperàveu un temps per poder-vos dedicar a la pregària, a l’estudi i a la reflexió. Vau acceptar aquest càrrec i aquesta càrrega que heu portat comptant amb l’ajut del Senyor  tot proclamant el missatge de l’evangeli amb el vostre ministeri petrí. Ens heu donat una lliçó de com no hem de ser esclaus de les temptacions del poder, de l’ambició i de la riquesa tot vivint en la vostra pròpia carn aquelles paraules de Jesús a l’evangeli: «aquell qui vulgui ser gran entre vosaltres serà el vostre esclau com el Fill de l’Home que no va venir a ser servit sinó a servir».
 
En cada celebració de l’Eucaristia us hem tingut present conscients que la missió del ministeri que se us va confiar no ha estat gens fàcil ni massa agraïda suportant i afrontant grans problemes eclesials. Després de tot un període de reflexió i de pregària, heu pres la decisió de demanar un relleu pel bé de l’Església, cosa que feia uns 600 anys que no passava. Heu estat valent. Tant de bo que també nosaltres, en les nostres decisions, mirem sempre i per damunt de tot el bé de l’Església per la qual un dia se’ns va conferir el servei presbiteral.
 
Recordo quan, en motiu de la consagració de la basílica de la Sagrada Família a Barcelona l’any 2010 amb un rostre d’admiració quan vau contemplar la nau central, us vaig poder donar la mà. Éreu un gran admirador d’Antoni Gaudí. I també recordaré quan en la Jornada Mundial de la Joventut celebrada a Madrid l’any 2011, el detall que vau tenir de romandre en el vostre lloc en la vetlla de pregària per la nit en un descampat enmig d’aquell temporal de pluja i de vent. Com us ho van agrair els joves!
Amb la renúncia va començar per a Vós una nova etapa del vostre camí i del vostre pelegrinatge marcada per la lectura, la pregària, la reflexió, el descans i l’escriure juntament amb la música: la vostra afició predilecta. Us tindrem present en les nostres pregàries. Que sapiguem recollir el testimoni i el missatge dels vostres ensenyaments marcats per la saviesa i pel vostre esforç de conciliació entre la fe-raó, entre la fe i cultura.
 
Que la Mare de Déu us acompanyi en aquest viatge cap a la casa del Pare. Un cordial salutació. Units en Crist Jesús.
 
Missa del Traginer
 
El proper diumenge 12 de febrer de 2023 tindrà lloc la Missa del Traginer a les 11h. del matí a l'església parroquial amb ambientació pròpia de la festa.
 
Mn. Antoni Bonet Trilla
Foto: Wikimedia Commons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.