dimarts, 17 de gener del 2023

Resum dels esportistes de la segona temporada de la secció

ESPORTISTES DE BALSARENY
 
Des de la revista Sarment ens hem posat en contacte de nou amb els esportistes que hem entrevistat aquestes dues temporades i els hem convidat a escriure quatre ratlles sobre la seva continuació, o no, en l’esport, i sobre els canvis o evolució que han fet. A vegades, no tan sols es tracta de més trofeus, sinó de guanys en el propi esport; i us ben assegurem, que hi són!
      El gener de l’any passat vam fer un primer resum; aquest gener fem el segon, amb les aportacions que ens han fet arribar.
 
Jordi Galera
 

«Després d’haver quedat campió de Catalunya d’Enduro en la categoria de 125 cc l’any 2021, el 2022 em vaig centrar en el motocròs, i he aconseguit guanyar el Campionat de Catalunya de sub-18, m’he classificat en 3a posició en la Lliga Catalana, he estat campió del Trofeu del Segre i guanyador de les 24h amb ciclomotors amb tres companys més a Lliçà d’Amunt. De cara al 2023 vull continuar amb el motocròs i participar en el Campionat d’Espanya.»
 
Quim Junyent



El Quim continua jugant al Futbol Club Barcelona en la categoria de Cadet A. La temporada 2021/22 va ser titular en 22 partits dels 28 jugats, i va marcar 12 gols. Alguna vegada ha estat convocat al juvenil B i també continua amb la Selecció Espanyola sub-15. Per tant, tot de cara amunt!
 
Juanma Medina 
 


«Us passo el balanç del Club Atlètic del Prat del Llobregat de l'any 2022, amb les dues fites més importants. La temporada 2022 vam assolir dos dels objectius marcats. En primer lloc, al Campionat de Clubs Màster disputat a Moratalaz al juny, ens vam acreditar una marca de 1'59"77, rebaixant la barrera dels dos minuts als 800 m, una fita que només han aconseguit una desena d'atletes amb més de 45 anys en la història de l'atletisme espanyol, el segon català de tots els temps. Un positiu per Covid, pocs dies després, va minvar les possibilitats al Campionat d'Espanya que es disputà a Arona, a les Illes Canàries. Malgrat tot, vaig aconseguir la medalla de bronze als 800 m amb una marca de 2'02"64, després de liderar la prova fins a la recta final.»
 
Kepa Fernández
 


«Des de Balsareny i Cubelles segueixo realitzant els entrenaments per iniciar aquesta temporada el més bé possible, però molt pendent de les notícies dels metges i de les proves mèdiques per una lesió al canell dret que arrossego des de fa més d’un any i mig. D’aquesta última temporada m’agradaria destacar el progrés notable que he experimentat, tant en forma física com en la psicològica. He començat a practicar noves maniobres sobre la taula i espero poder competir molt aviat.»
 
Iris Rodríguez
 


«Continuo al Club Natació Sallent. D'ençà que em vau entrevistar, he disputat els Campionats de Catalunya d'estiu a Tarragona el juliol passat i els d'hivern a Sabadell aquest desembre. He rebaixat tots els meus temps, assegurant-me el lloc per als Campionats de Catalunya el proper d'estiu. Estic molt contenta amb els resultats obtinguts i continuo entrenant dur per poder millorar-los i aconseguir anar als Campionats d'Espanya.»
 
Karen Fernández
 


«Continuo fent FitKid. L’any passat vaig participar en dos campionats: el Campionat de Catalunya en el format de SOLO FitKid Promo, on vaig aconseguir la 1a posició en individual i la 3a en DUO; per tant, les dues coreografies van quedar classificades per participar al Campionat d’Espanya. I al Campionat d’Espanya, on vam presentar el meu individual i de parella i vaig obtenir la 1a posició en tots dos. També vam fer GRUPO FitKid en la mateixa categoria de Promo Adult i vam quedar primers. Èxit total! Continuem entrenant.»
 
Guillem Farrés
 


«Estic corrent per l’equip Star Racing Yamaha, que és l’equip oficial de Yamaha als Estats Units. M’estic preparant per a la temporada i competiré en la modalitat de Motocròs; i en el futur espero participar en el Campionat de Supercròs, una modalitat que no tenim a Europa. Ara mateix hi estic entrenant per guanyar més experiència. Aquesta modalitat es disputa a dins d’estadis i els circuits són més petits, però tenen més salts. Visc a Tallahassee, la capital de Florida, i em sento molt bé als Estats Units, un equip i un país per a un somni com el meu! Tot i així, trobo a faltar la meva terra, familiars i amics.»
 
Unió Esportiva Balsareny
 


«Cap al mes de maig-juny quan es va començar a gestar la confecció d’un equip sènior masculí a la Unió Esportiva Balsareny, ningú no s’imaginava que seríem on som. Va costar Déu i ajuda tenir un primer grup de jugadors, fitxatges rocambolescos (algun jugador fitxat a cegues per internet), convenciments personals, de junta... A hores d’ara, tenim una plantilla al complet de 25 jugadors, la gran majoria de Balsareny, i que està oferint, a aquestes alçades del campionat, un nivell competitiu i un compromís altíssim. La cohesió del grup de tècnics és màxima i això es reflecteix en el bon ambient que hi ha a l’equip i conseqüentment en els resultats, que comencen a ser molt bons. La feina fosca, però incansable, del delegat, en Jordi Serra, també és impagable. Volem destacar que és sorprenent i alhora molt gratificant veure la companyonia entre veterans i joves. Actualment la Unió Esportiva Balsareny està classificada al lloc 8è amb 18 punts (a només 3 punts del tercer classificat); un partit guanyat o perdut ens fa mirar avall o amunt. La Unió Esportiva Balsareny vol agrair a l’afició, als patrocinadors i al poble en general el suport que està donant a l’entitat. Ho tornarem amb l’esforç de tots, directiva, cossos tècnics, jugadors i jugadores i farem que el futbol a Balsareny revisqui èpoques passades brillants, però sobretot que en el futur el futbol torni a ser un motor esportiu i social al poble, que falta fa.»
 
Bethelhem Manzano
 


«Segueixo a la Jacksonville State University a Alabama entrenant amb l’equip de la universitat i estudiant 2n curs de psicologia. Durant el primer semestre he fet cros, i al segon semestre faré pista amb proves de 1.500 m, milla o obstacles. He passat algunes lesions que m’han fet aturar els entrenaments temporalment, però a dia d’avui estic bé i centrada en la temporada que resta.» 

Guillem Fernández 


«Us faig saber que ara entreno a Balsareny als matins. Porto alguns companys a recórrer els camins del nostre entorn. Tot i així, continuo un any més amb el Club Atlètic Manresa. A principis de temporada, al Cros mixt per equips del Campionat de Catalunya Màster vam ser subcampions de Catalunya. A destacar que, en pista aire lliure, vaig fer 1500 m llisos amb un temps de 4’ i 12’’ a l’estadi Serrahima de Montjuïc a Barcelona. En ruta, aquesta tardor he fet diverses mitges maratons de Catalunya, a Puigcerdà, Tarragona, Vilafranca i la darrera a Figueres amb un temps d’una hora i 16 minuts.»
 
Gràcies a tots i totes per participar a la revista que ajuda a donar veu als balsarenyencs i balsarenyenques des de les diverses vessants: esportiva, cultural, literària i d’històries generals del poble. Quan vam començar la secció, de cap manera crèiem que trobaríem tanta gent de Balsareny dedicada a l’esport i a tan bon nivell. Sempre és un plaer entrevistar-vos perquè tots i totes estimeu l’ esport i feu delir amb l’entusiasme que despreneu; segur que per això aconseguiu tan bons resultats! Encomanats de la vostra frescor i lluita, la transmetem a tots els lectors i lectores de Balsareny.
 
Lluïsa Coma i Alfred Selgas
Fotos: Arxius dels diferents esportistes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.