diumenge, 15 de maig del 2022

Tempo: ‘La princesa en texans’

Tal com avançàvem en l'anterior butlletí, el passat dia 8 de maig vam poder gaudir d'una nova sessió del Cicle d'espectacles familiars, Tempo, amb l'espectacle “La princesa en texans”, de la companyia bagenca Sgratta.

Els actors, i autors del text, Clara Gavaldà i Joan Cirera —que ben aviat van guanyar-se els espectadors  balsarenyencs—, representen dos simpàtics venedors ambulants carregats d'objectes.

 
Ens expliquen una fantàstica llegenda: al país del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar d'arreglar-ho, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la font Dolça. Allí, la Maribel —una princesa molt especial—, amb l'ajuda d'un munt de personatges divertits, treballa per fer fora el drac i per aconseguir que arribi l'aigua al poble. Ens expliquen que l'important no és qui ets, sinó com ets.
 
Durant tota la representació aquests venedors van sintonitzar molt bé amb un públic entregat, participatiu i engrescat. Sens dubte va haver-hi connexió absoluta entre les butaques i l’escenari.
 

L'obra és basada en El país del poble sec, dels autors Clara Gavaldà i Joel Grau. Per a aquest últim, en acabada la representació, els actors, des de dalt l'escenari i enmig d'aplaudiments, van tenir un gest en el seu record, tot senyalant enlaire. Perquè, malauradament, el mateix dia 8 de maig, hores abans de la representació a Balsareny, els actors van assabentar-se que l'amic i autor de l'obra, Joel Grau,  havia mort a l'edat de 47 anys.
 
Grau, actor i pallasso igualadí, veí de Manresa, va ser un gran amant de les arts escèniques. Col·laborador implicat amb diversos projectes culturals a l'Anoia i al Bages, l'any 2000 va fundar deParranda, centrada en espectacles familiars; el 2013 es va estrenar com a dramaturg, adreçat al públic adult, amb la creació de laParrandera, i l'obra “El Teo va de putes”. L'any 2017 Grau va impulsar el projecte de microteatre a Manresa Cop d'ull; i el 2018 a Igualada, Xiques.
 
Des de Sarment volem expressar el nostre condol per aquesta pèrdua als actors de la companyia Sgratta, els quals, malgrat haver arribat a Balsareny amb una trista notícia als seus cors, van ser capaços de mostrar el seu talent escènic fent gaudir i riure el públic, i alhora fer reviure la memòria de l’autor de l'obra.
 
Si res no ho impedeix ens retrobarem amb un nou cicle d'espectacles familiars, Tempo, per al proper diumenge 5 de juny, amb l'espectacle: El llop i les set cabretes, de la companyia “Xip Xap”.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Sgratta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.