dijous, 12 de maig del 2022

Xerrada: Com gestionar el dol a la infància

AMPA
 

La psicòloga Cristina Cuesta, especialitzada en acompanyament al dol i a la pèrdua, en intel·ligència i gestió emocional, va oferir una xerrada organitzada per l'AMPA de l'Institut Escola Guillem de Balsareny, el passat dia 3 de maig a la sala Sindicat.
 
Amb el títol “Com gestionar el dol a la infància”, va explicar com apropar el concepte de final de vida als més petits, així com acompanyar-los en els seus processos de dol i pèrdua.
 
La xerrada, adreçada als familiars i a professionals que treballen amb infants, ens va explicar com és d'important apropar el cicle de vida als més petits, i com podem fer-ho.
 
També ens va fer un petit resum, per edats dels infants, de com veuen aquests la mort, i els processos de dol; deixant enrere falses creences que la societat té sobre la mort.
 
“Si no introduïm la mort en l'educació, no estem educant per a la vida”; aquesta frase resumiria els continguts d'una més que interessant sessió que va agradar molt als assistents. Alhora, però, donats els continguts tractats, també va fer posar els sentiments a flor de pell, imaginant situacions tan doloroses com malauradament reals a la vida.
 
Des de l'AMPA de l’Institut Escola agraïm a la Cristina tot el que ens va ensenyar, així com la presència i participació dels assistents. Gràcies per participar!
 
AMPA IE Guillem de Balsareny
Fotos: Yolanda Izquierdo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.