divendres, 27 de maig del 2022

Entrevista a Jordi Comabella. Avui noves amistats culturals, demà il·lusió per ser mestre

 
Abril, un mes ja en plena primavera amb dies més llargs, i amb calor, obrim aquesta finestra per parlar amb el nou representant del pubillatge balsarenyenc, l’Hereu. Jordi Comabella és un cúmul d’agraïments, tal com podeu comprovar en la xerradeta que ens dona el plaer d’haver tingut. El mes passat us vam presentar la Pubilla. Quina sort, poder comptar amb una joventut entusiasta a fi de tirar endavant la nostra cultura universal catalana. De bat a bat us deixem amb el seu currículum i l’entrevista.
 
Jordi Comabella i Navarro va néixer a Balsareny el 17 de setembre de 2003. Va estudiar l’ESO, i el Batxillerat humanístic a l’Institut Llobregat de Sallent, i actualment està fent el grau superior d’Educació Infantil (CFGS, Sant Vicenç de Castellet). D’aquí a dos anys, quan acabi el cicle, té pensat fer la carrera de magisteri per poder optar a ser professor d’Educació infantil.
 
Pel que fa als esports, el bàsquet és l’esport que més li agrada, no tan sols en gaudeix practicant-lo, sinó també veient-lo. Pel que fa als viatges, ens diu sincerament que és una persona a qui no li entusiasma gaire viatjar, però que tot i així, ha estat a diferents indrets (Sardenya, Nàpols, Pisa, Florència, Mònaco…) i ha recorregut tota la costa catalana des del cap de Creus fins al delta de l’Ebre. Llegir no li agrada massa, però pels estudis, fa poc ha acabat de llegir un llibre titulat “Nen, a dormir”. La seva gran afició és escoltar música. L'ajuda molt a poder-se concentrar en aquelles activitats en què fa falta una “empenteta” per poder tirar endavant. Per altra banda, també li agrada veure el bàsquet i el futbol.
 
— En primer lloc ens plau preguntar-te: com va ser tot això de presentar-te com a Hereu de Balsareny?
 
Sincerament, em van demanar si volia ser l’Hereu de Balsareny, ja que no s’hi havia presentat ningú.
 
— Quantes persones éreu a la convocatòria?
 
En aquestes noves eleccions de Pubilla i Hereu només ens hi vam presentar la Berta Soler i jo: només vam ser dos.
 
Quines proves vas haver de superar per tal d’accedir al nomenament com a Hereu?
 
Primerament, una entitat t’ha de presentar i entre tots els candidats es fa un examen oral i un examen escrit.
 
— I vau fer l’examen?
 
En aquest cas, nosaltres no vam haver de passar cap prova.
 
— Quina responsabilitat creus que tens, pel fet d’ésser nomenat Hereu?
 
Considero molt important que la cultura d’un municipi no es perdi mai i que es gaudeixi i es visqui al màxim. Com a Hereu, intentaré deixar constància del meu poble i la seva tradició perquè pugui anar creixent i avançar al llarg dels anys. Per dir-ho amb una frase, diria: s’ha de vetllar i esforçar-se al màxim perquè la cultura d’un lloc evolucioni.
 
Estàs doncs content d´haver pogut entrar a formar part del pubillatge de Balsareny?
 
I tant! Estic molt content de ser aquí on soc ara i poder portar el poble de Balsareny arreu del país. Estic molt il·lusionat per endinsar-me en aquest món del pubillatge i sobretot, per gaudir molt visitant llocs i fent noves amistats.
 
—  I finalment, a qui donaries les gràcies per aquesta oportunitat?
 
En primer lloc, agraeixo l’esforç i l’ajut que rebem dels pares, que sempre ens acompanyen allà on sigui. Als antics Hereu i Pubilla del poble, el Ferran i la Judit, que ens han assessorat en diversos aspectes durant el traspàs, també els estem molt agraïts. També donar les gràcies al Gerard Capdevila, per tota l’ajuda que ens facilita en el nostre dia a dia i la gran implicació que té en aquesta tradició. I a l’Ajuntament, pel suport que ens dona i les gestions burocràtiques que s’han de seguir.
 
Josep Gudayol i Puig
Foto: Jordi Comabella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.